Suudi Arabistan İle İran'ın Anlaşması İşgalci İsrail'i Rahatsız Etti

Suudi Arabistan İle İran'ın Anlaşması İşgalci İsrail'i Rahatsız Etti

işgalci İsrail muhalefi anlaşmanın Netanyahu için kişisel bir başarısızlık olduğunu düşünüyor

İsrail muhalefeti Cuma günü Binyamin Netanyahu hükümetini Suudi Arabistan ile İran arasındaki ilişkilerin yeniden başlayacağının duyurulmasının ardından tartışmalı yargı reformuna odaklanmak için diplomasiyi ihmal etmekle suçladı.


Arap ülkelerinin çoğu İbrani ülkelerini tanımazken Netanyahu, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Fas arasındaki ilişkileri normalleştirerek 2020 yılında büyük bir diplomatik başarıya imza attı.


"İbrahim Anlaşmaları" olarak bilinen bu sürecin başlangıcından bu yana İsrail başbakanı, nihai hedefinin 1979 İslam Devrimi'nden bu yana İsrail'in düşmanı olan İran'a karşı bölgesel bir ittifak oluşturmak için Suudi Arabistan'a katılmak olduğunu asla gizlemedi.


Birçok İsrailli muhalif, Tahran ve Riyad tarafından Cuma günü yayınlanan ve 2016'dan beri kopan diplomatik ilişkileri yeniden kurma arzularına ilişkin ortak bildiriyi Netanyahu için kişisel bir başarısızlık olarak değerlendirdi.


Tüm İsrail siyasi sınıfı, İslam Cumhuriyeti'ni ve tartışmalı nükleer programını İsrail için varoluşsal bir tehdit olarak görüyor.

Kaynak: Tevhidhaber