Sütçü İmam’ın Hüznü Son Buldu

Sütçü İmam’ın Hüznü Son Buldu

Her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen başörtüsüne özgürlük eylemlerinde bu hafta, AK Partili 4 milletvekilinin başörtülü olarak TBMM’ye girmelerine destek verildi.

Her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen başörtüsüne özgürlük eylemlerinde bu hafta, AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar, Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ve Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey’in, TBMM Genel Kurulu çalışmalarına başörtülü olarak katılmasına destek verildi.

Sütçü İmam’ın kurşunları hedefini 31 Ekim günü vurdu

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu 446. eylemini gerçekleştirdi. İzmit Özgürlük Parkı’nda yapılan eylemde, “Sütçü İmam’ın kurşunları hedefini 31 Ekim günü vurdu” pankartı açıldı. Platform adına basın açıklamasını okuyan Orhangazi Ergin; “31 Ekim 2013 günü TBMM tarihi günlerinden birini yaşadı. Halkın oylarıyla seçilen Merve Kavakçı’nın, statükocular tarafından halkın meclisinden, ‘Burası devlete meydan okuma yeri değil, atın bu kadını dışarı’ denilerek kovulduğu günden 14 yıl sonra bir insan hakkının iadesiydi. 4 hanım milletvekili meclise başörtüleri ile girdi ve bitmiş statüko partisi CHP haricinde, hiçbir partiden tepki almadan meclisteki yerlerini aldı. Kendilerini, Cumhuriyet’in kazanımlarının gereğini yerine getirdikleri için kutluyoruz. Ne yazıyor meclisin üstündeki yazıda, ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir.’ Fakat böyle denilse dahi herkes iyi biliyordu ki, bugüne kadar hakimiyet kayıtsız şartsız, halktan desteği olmayan, halkla da alakası olmayan statükonun elindedir” ifadelerini kullandı.

Ergin sözlerinin devamında, Sütçü İmam’ın kurşunlarının sembolik olarak, bu ülkenin kadınının başörtüsüne el uzatanlara isabet edip, yerini bulduğunu belirtti.

AKYAZI: ZULÜM BİTMEDİ ÖZGÜRLÜKLER HÂLÂ KISITLI

Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu, 352. basın açıklamasını gerçekleştirdi. Platform adına basın açıklamasını Mahmut Alemdar okudu. Alemdar, Allah’ın (c.c.) emri, Müslüman kadınların kimliği olan başörtüsü ile meclise gelen bayan milletvekillerinin ne cumhuriyeti, ne demokrasiyi, ne de laikliği kimsenin başına çökertmediğini söyledi. “On yıllardır gasp edilen haklarını yaşamalarından daha doğal ne olabilir?” diye soran Alemdar; “Yıllar önce mecliste Merve Kavakçı’ya yaşatılan zulüm ve hakaretler hala vicdanlardan silinmedi, unutulmadı. TBMM kendine yakışan tavrı sergilemiştir. Hoşnut olanların tümünü tebrik ediyoruz ancak zulüm bitmedi, özgürlükler hâlâ kısıtlı. Başörtüsü adalet teşkilatında, içişleri teşkilatında, milli savunma teşkilatında, TSK’da, olamaz yerine olur denilmeli ve gereken yapılmalıdır” diye konuştu.

Sütçü İmam’ın Hüznü Son Buldu