Suriye’den ABD’ye Tepki

Suriye’den ABD’ye Tepki

Suriye Dışişleri Bakanlığı, ABD'den terörü ve ayrılıkçı grupları desteklemeyi bırakmasını ve Suriye topraklarını derhal terk etmesini istedi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelerde bulundu: ‘ABD'den ülkedeki ayrılıkçı gruplara destek vermeyi bırakmasını ve işgal ettiği Suriye topraklarını derhal terk etmesini istiyoruz.

ABD güçleri son haftalarda ülke dışına petrol kaçırmaya devam ediyor ve ABD yönetimini bu konuda Suriye halkına tazminat ödemeye çağırıyoruz.’

Geçen ay ABD ordusu el Cezire petrol sahalarından 80 Suriye petrol tankerini çalıp Irak'taki üslerine nakletmişti.

Aralık 2016'da ABD’nin askeri kolu olan IŞİD terör örgütünün Suriye'de yenilgiye uğratılmasıyla birlikte Amerikan güçleri doğrudan bu grubun yerini almış ve o dönemden itibaren IŞİD yerine Suriye petrolünü çıkarmaya ve çalmaya başlamıştır.

Haseke ve Suriye'nin diğer kuzey bölgelerinde Amerikan güçlerinin ve onların desteğindeki "Suriye Demokratik Güçleri" (SDG) olarak bilinen milislerin işgali altındaki bölgeler, işgalcilerin ve milislerin bu bölgelerin sakinlerine karşı terör eylemlerinin varlığına karşı Suriye vatandaşlarının protestolarına sahne olmuştur.

Suriye hükümeti defalarca Suriye'nin doğusundaki ve kuzeydoğusundaki bu milislerin ve Amerikalıların petrol yağmalamaktan başka amaçları olmadığını ve onların varlıklarının yasa dışı olduğunu vurguladı. (Ajanslar)