Süleymani'nin Sevenlerinden İnstagram'a Karşı Boykot Çağrısı

Süleymani'nin Sevenlerinden İnstagram'a Karşı Boykot Çağrısı

Kasım süleymani'nin destekçileri Instagram'a karşı kampanya başlattı

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

TAHRAN, 18 Ocak (MNA) – Şehit Süleymani'nin, şehit hakkındaki gönderilerinin ve hikayelerinin Instagram'dan kaldırılmasına karşı protestolarını göstermek için destekleri, sosyal ağ sitesine karşı çevrimiçi bir kampanya başlattı.

2020'de İsrail'in Filistinlilerle çatışmasının ortasında Instagram, İsrail rejiminin saldırganlığına karşı fotoğraf ve videolarla doluydu. Instagram tüm bu gönderileri ve hikayeleri kaldırdı.

Filistinliler, Google Play ve App Store gibi platformlarda Instagram'a düşük bir puan vererek uygulamayı protesto etti, bu da uygulamanın paylaşımlarının düşmesine ve maddi kayıplara neden oldu

Büyük kayıplarla karşı karşıya kalan Instagram, yaptığı açıklamada Filistinlilerden özür diledi ve gönderilerin kaldırılmasının mali kayıplarını telafi etme girişimindeki bir hatadan kaynaklandığını söyledi.

Ancak, sosyal ağ platformu henüz rotasını değiştirmedi. İran terörle mücadele komutanının öldürülmesinin ardından, ilgili gönderileri ve hikayeleri sildi ve hatta mesajlarını iletecek bir çözüm bulurlarsa tüm hesapları sildi.

Bu kötü niyetli girişim en son Korgeneral Kasım Süleymani'nin şehadetinin ikinci yıl dönümünde devam etti. Buna tepki olarak İranlı aktivistler, uygulamaya karşı bir kampanya başlatarak Filistinlilerin izinden gittiler.

Şehit Süleymani'nin destekçileri, Google Play ve App Store gibi platformlarda Instagram'ı uygulamaya zarar vermek için düşük puan vererek olarak değerlendirdi.

İnstagramın bu konuda nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor.