STK'lardan İsrail'e Kınama

STK'lardan İsrail'e Kınama

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) öncülüğünde bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik saldırılarını kınadı

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) öncülüğünde bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik saldırılarını kınadı.
MAZLUMDER, Filistin Dayanışma Derneği (FİDDER) ve Filistinli Esir Mahkumlarla Uluslararası Dayanışma Kuruluşu (TADAMON), Fatih Camisi avlusunda konuya ilişkin ortak basın açıklaması yaptı.
Açıklamayı okuyan MAZLUMDER İstanbul Şubesi Başkan Yardımcısı Kaya Kartal, "Filistin toprakları ve özellikle Kudüs, son zamanlarda artan gerilimle birçok yeni mağduriyete sahne oluyor" dedi.
İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları ve yıkıcı girişimlerinin, Müslümanların mescide girmelerini engelleme çabalarının her yaştan Müslüman'ın direnişi ile karşılandığını ifade eden Kaya, şunları kaydetti:
"İntifadaya dönüşme grafiği çizen direniş sürecinde ekim ayı başından beri 50'den fazla kişi ölmüş, yaklaşık bin 500 kişi yaralanmış ve 2 bin civarında kişi tutuklanmıştır. Aksa için esir düşenlerin ciddi işkence ve kötü muameleye tabi tutulduğu ve en tabii haklarından mahrum bırakıldıkları bilinmektedir. İşgalci İsrail'in ve görevlilerinin, bütün bu suçlar nedeniyle, yerel ve uluslararası ceza mahkemelerinde yargılanmaları için elimizden geleni yapacağımızı ifade ederiz."