'Sorunlu' Hocalara Ders Yasağı!

'Sorunlu' Hocalara Ders Yasağı!

YÖK bundan böyle psikolojik sorunları nedeniyle öğrencilere kan ağlatan hocaların ders vermesini engelleyecek...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), devlet ve vakıf üniversiteleri ile öğretim elemanlarını akademik değerlendirmeye almak için denetleme sisteminde önemli değişiklikler yapacak. Psikolojik sorunları olan profesörlerin ders vermesini engelleyecek yetkilerinin dahi olmadığından yakınan YÖK, hazırlıklarını tamamladı.

Yeni yasama döneminde Meclis'te netleştirilecek yeni denetleme sistemiyle ilgili taslak, yetersiz görülen öğretim elemanlarına 'ders verdirmeme' gibi cezalar öngörüyor.

Yeni sisteme göre 9 kişilik Denetleme Kurulu'nun yapısı değiştirilecek ve üye sayısı artırılacak. Üniversiteler ve öğretim üyelerinin akademik denetimi, yetki verilecek dernek, vakıf, özel şirket ve uluslararası kuruluşlara açılacak. Üniversiteler bilimsel yayınlar, öğrencilere verilen dersler, öğretim üyelerinin bilimsel çalışmaları ve toplum yararına yapılan çalışmalar gibi konularda akademik denetimden geçirilecek. YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. İzzet Özgenç, üniversitelerin kalitesini artırmaya yönelik denetim mekanizmasına ihtiyaç olduğunu belirtirken, öğretim üyelerinin yeterliliğini ve bilimsel çalışmalarını gözlemleyecek bir sistem getirmek istediklerini kaydetti. Türkiye'de profesör olduktan sonra akademik faaliyetlerin gerilediğine dikkat çeken Özgenç, "Halbuki akademik anlamda merdivenin son basamağına gelindiği bir dönemde verimliliğin daha yüksek olması gerekir." dedi. Üniversitede 'psikolojik sorunu olan profesör ve akademik unvana sahip hocalar bulunduğunu' da anlatan Başkan Vekili, şu anda bunların ders vermesini engelleyecek bir yetkilerinin olmadığını sözlerine ekledi.