Son Dakika! Hamas Yetkilisi Şehit Oldu!

Son Dakika! Hamas Yetkilisi Şehit Oldu!

Filistin Yasama Konseyi (PLC) Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, siyonist rejimin Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında ailesinden bazı kişilerle birlikte şehit oldu.

Filistin Yasama Konseyi (PLC) Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, siyonist rejimin Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında ailesinden bazı kişilerle birlikte şehit oldu.

Hamas'tan yapılan taziye açıklamasında şöyle denildi;

İslami Direniş Hareketi (Hamas) olarak biz, kitlelerin yasını tutuyoruz. Filistin halkımız, Arap ve İslam milletimiz, parlamenter konseylerimiz ve birliklerimiz, ve dünyanın her yerindeki özgür insanlar, Filistin ulusal mücadelesinin ulusal lideri ve büyük sembolü Filistin Yasama Konseyi'nin sözcü vekili ve Yüce Allah'ın huzuruna şehit olarak yükselen şehit Dr. Ahmed Bahr yasını tutuyoruz.

Büyük ulusal lider (Ebu Ekrem), Filistin halkımızın, onların meşru mücadelesinin ve haklı davasının hizmetinde, fedakarlıklarla, mücadelelerle ve olağanüstü parlamento çalışmalarıyla dolu bir kariyerin ardından şehit olarak aramızdan ayrıldı. Kendisi bir ulusal sembol, bir rehber, bir öncü, ulusal hakların ve değişmezlerin savunulması konusunda bir vekil. Bunların başında Kudüs, Mescid-i Aksa ve tutsaklar yer alıyor. Onun yolu, mücadelesi ve fedakarlıkları, halkımızın toprakları ve kutsal mekanları özgürleştirmeye giden yolunun kilometre taşlarından biri olmaya devam edecek. Biz Hamas hareketi olarak, şehit lider Ahmed Bahr'ın (Ebu Ekrem) kanı dökülürken, halkımız ve yiğit direnişimiz Mescid-i Aksa selinde kahramanca savaşını tüm inanç, metanet, bilgelik ve yetenekle sürdürüyor. Uzun ve sürekli mücadele tarihimiz boyunca önderlerimiz ve halkımızdan çıkan tüm şehit kafileleri, işgal yenilene kadar yurt içi ve yurt dışındaki tüm alanlarda halk kitlelerimiz arasındaki direniş ruhunu körükleyecek yakıt olacaktır.

Arap, İslam ve uluslararası parlamentolara, Siyonistlerin Gazze Şeridi'ndeki Yasama Konseyi binasını bombalama ve yıkma suçunu hatırlatıyoruz. Bunun kınanması ve kriminalize edilmesi, durdurulması için baskı yapılması için acil ve etkili eylemlere ihtiyaç duyulmasını gerektirmektedir. İşgalin saldırganlığına karşı mücadele edelim, faillerini uluslararası mahkemelerde kovuşturmaya çalışalım, işgalin suçlarına ve Amerika'nın onlara verdiği desteğe karşı yüksek sesle sesimizi yükseltelim, halkımızın yanında duralım ve onların kurtuluş ve geri dönüş konusundaki meşru isteklerini destekleyelim. Cenab-ı Allah, şehidin reisi Ahmed Bahr'a (Ebu Ekrem) rahmet eylesin, onun katındaki makamını, peygamberler, sıddıklar, şehitler, salihler ve iyi sahabelerle birlikte yükseltsin''

Doğruhaber