Son 24 Saate 4 Filistinli Şehit Oldu

Son 24 Saate 4 Filistinli Şehit Oldu

Huwwara'da bir Filistinli genç sömürgecilerin kurşunlarıyla katledilden sonra 24 saatte şehit sayısı 4'e yükseldi.


Dün gece güneydeki Huwwara kasabasında sömürgeci kurşunlar sonucu Labib Muhammed Labib Dhamidi adlı genç adamın (19 yaşında) şehit edilmesinin ardından son 24 saatte artan Filistinli şehitlerin sayısı 4'e yükseldi.

Filistin Wafa Haber Ajansı'nın aktardığına göre Rafidiya Hastanesi, Dhamidi adlı gencin kritik yaralı olarak hastaneye geldiğini, sağlık ekiplerinin hayatını kurtarmaya çalıştığını ancak ağır yaralardan dolayı şehit olarak hayatını kaybettiğini bildirdi.
Dhamidi adlı genç, sömürgeci kurşunlarla kalbinden ağır yaralanırken, Nablus'un güneyindeki Huwwara kasabasındaki silahsız vatandaşlar, düşman askerlerinin koruması altında onlarca sömürgecinin evlerine ve mülklerine yönelik düzenlediği saldırıyla karşı karşıya kaldı.

Yerel kaynaklar ise bir sömürgecinin Dhamidi adlı genç adama doğrudan ateş ettiğini ve bunun sonucunda onun kalbinden ciddi şekilde yaralandığını bildirdi.

Buna karşılık Filistin Kızılayı da ekiplerinin yaralı genç adamı Huwwara'dan Nablus'taki Rafidia Hastanesi'ne naklettiğini bildirdi.
Onlarca sömürgeci, işgalci Siyonist Filistinli düşman güçlerinin koruması altında Perşembe akşamı saatler önce Huwwara kasabasına saldırı başlattı.
Filistin Wafa Ajansı, işgalci askerlerin koruması altında düzinelerce sömürgecinin Huwwara kasabasındaki ana yola dağıldığını, seks partisi ve provokasyon eylemlerinin, vatandaşlara ve evlerine saldırma girişimlerinin ortasında olduğunu bildirdi.

Kendilerini ve mallarını savunmak için sokağa çıkan silahsız vatandaşlar ile sömürgeciler ve ağır silahlara sahip düşman askerleri arasında çatışmalar çıktı.
Daha önce Huwwara kasabasında bir genç, düşman kuvvetlerinin kurşunlarıyla şehit edilmişti

Wafa ajansı düşman güçlerinin, kasabanın merkezindeki Al-Zaytouna kavşağı yakınında bir binada etrafını saran bir genci vurarak ambulans ekiplerinin kendisine ulaşmasını engellediğini ve gencin şehit oluncaya kadar kanlar içerisinde kaldığını söyledi

Düşman güçlerinin daha önce de Huwwara'daki dükkan sahiplerini kapılarını kapatmaya zorlaması ve Nablus şehrinin çevresine yayılan askeri kontrol noktalarında tedbirlerini sıkılaştırması trafikte yoğunluk yaşanmasına neden olmuştu.

Tulkarm Valiliği'nin güneydoğusundaki Şufa köyünde perşembe sabahı Fares Muhammad Atta (23 yaşında) ve Hudhayfah Adnan Muhammad Fares (27 yaşında) adlı iki genç, düşman kurşunlarıyla şehit edilmişti.

Kaynak: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı