Siyonitler Türkiye'ye Hamas Şartı

Siyonitler Türkiye'ye Hamas Şartı

Terörist çete gelişmelerden memnun!

Doğu Akdeniz’de son yıllarda oluşturulan ittifaklar sonrası Türkiye, yakın zamanda bölge ülkeleriyle yeniden görüşmelere başlarken işgal rejimi de bu görüşmelerden nasibini aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işgalciler arası görev değişimiyle yeni hükümetin göreve gelmesinin ardından, siyonist rejim cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile üç defa görüştü. Siyonist tarafı, Türkiye ile görüşmelerden memnun. Türkiye’de bir kesim ulusal çıkarları bahane ederek Siyonist çete ile ilişkilerin geliştirilmesini savunuyor ve bu kesimin sesi son zamanlarda daha yüksek çıkıyor. Siyonist çete ile geliştirilecek ilişkilerin ekonomik anlamda Türkiye’nin elini rahatlatacağını savunanlar siyasi anlamda Filistin’in haklarını savunmaya devam edebileceklerini iddia ediyor. Ancak işgal rejiminin, bu yakınlaşmanın bir sonucu olarak Türkiye’deki tüm HAMAS ofislerinin boşaltılmasını talep ettiği ve ileriki dönemde taleplerini artıracağı iddia ediliyor. Hükümet ise şu ana kadar iddiaları yalanlama ya da doğrulama yönünde bir açıklamada bulunmadı.

ERDOĞAN İLE HERZOG ARASINDA ÜÇÜNCÜ GÖRÜŞME

Siyonist kaynaklar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, siyonist mevkidaşı Isaac Herzog ile Çarşamba günü telefon görüşmesi yaptığını ve ikili ilişkilerin ilerlediğini belirttiği açıklamalarını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ettiler. Açıklamalarda, Herzog’un Türkiye’yi ziyaret edebileceği belirtildi. Aynı zamanda, ikili ilişkilerin önünde hala birçok engelin bulunması sebebiyle, söz konusu ilerlemenin yavaş bir şekilde kaydedildiği de vurgulandı.

Siyonist bir yetkili, Erdoğan ve Herzog arasında, geçen yıl Temmuz ayından bu yana 3 telefon görüşmesi yapıldığını, görüşmelerde ilişkilerin ilerletilmesi konusunda fikir birliğine varıldığını ancak bunun için cumhurbaşkanları düzeyinde görüşmeden önce hükümet düzeyinde görüşme yapılması gerektiğini söyledi.

Yetkili, Erdoğan ile Herzog arasındaki ilk görüşmenin, 5 ay önce Herzog’un cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından kendisini tebrik etmek için aradığında gerçekleştiğini açıkladı. İkinci görüşme, Kasım ayında Herzog’un Türkiye’de casusluk gerekçesiyle tutuklanan siyonist bir çiftin serbest bırakılması konusunda Erdoğan’ın müdahale etmesini istemek için aramasıyla gerçekleşti. Üçüncü görüşme ise geçen hafta, Erdoğan’ın Herzog’un annesinin ölümü üzerine taziye için araması sonucu gerçekleşti.

ARABULUCU BAE’Mİ?

Son zamanlarda Türkiye’nin BAE ile siyasi ve ekonomik adımlar atması bölgedeki gelişmelerde BAE’nin rolü olduğu konusunda şüphelere de neden oldu.

Siyonist işgal rejimi ile sıkı ilişkiler kuran ve gittikçe bunu geliştirme yolunda adımlar atan BAE’nin Türkiye ile “normalleşme” sürecinin başlaması ile uzun zamandır hapiste tuttuğu Türkiye vatandaşını serbest bırakması, Sedat Peker’e sınırlamalar getirmesi ve son olarak yapılan Swap anlaşması ilişkilerin seyrini göstermesi açısından önemli adımlardı. Siyonist çete ile yürütülen yüzyılın ihaneti anlaşmasının da en önemli aktörlerinden olan BAE’nin Türkiye ile işgal rejimi arasında arabuluculuk yaptığına dair iddialar da ortaya atılmıştı.

13 YIL ARADAN SONRA İLK TELEFON GÖRÜŞMESİ

Taraflar arasındaki en üst düzey görüşmelerin ardından önceki gün de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, israilli mevkidaşı Yair Lapid ile telefon görüşmesi yaptı. “The Times of Israel”, 13 yıl sonra ilk defa iki ülkenin dışişleri bakanının telefonda görüştüğünü aktardı.

TÜRKİYE’YE GELEBİLİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salı günü yaptığı açıklamada, Herzog’un yakın zamanda Türkiye’ye gelebileceğini kaydetti.

İŞGALCİDEN HAMAS ŞARTI

Taraflar arasındaki görüşmelerden işgal rejiminin memnun olduğu belirtiliyor; ancak iddialara göre işgal rejimi, Türkiye’deki tüm HAMAS ofislerinin boşaltılmasını talep ediyor.

İşgal rejimi birkaç yıl önce, Türkiye ile ilişkileri geliştirmek amacıyla yapılan görüşmelerde böyle bir talepte bulunmuştu. Türkiye de bunu kabul etmiş ve HAMAS'ın İstanbul’daki ofisini kapatmıştı. Ayrıca HAMAS lideri Salih el-Aruri’nin Türkiye’de çalışması ve ikamet etmesi yasaklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın HAMAS liderlerini doğrudan kabul etmesi, ABD ve bazı AB ülkelerinin aksine HAMAS’ı “terör örgütü” olarak görmeyi kabul etmemesi işgalci çetenin en çok rahatsız olduğu konuların başında geliyor.

‘TÜRKİYE BÖLGEDEKİ ENERJİ SAVAŞLARINDA YALNIZ’

Tel Aviv’deki siyasi kaynaklar, “Türkiye, Akdeniz sahasında kendisini son derece izole edilmiş hissettiği ve bölgedeki gaz ve enerji savaşlarında oyun dışı kaldığı için israil ile ilişkileri onarma konusuyla ilgileniyor. Türkiye son aylarda, uzun bir gerilim döneminin ardından Mısır ve Körfez ülkeleri ile de ilişkilerini geliştirmeye çalışıyor ve bu yönde çeşitli adımlar atıyor. Bu adımlarının, kendisine sert eleştirilerde bulunan ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin yanı sıra son derece soğuk davranan Avrupa Birliği ülkeleriyle ilişkilerini geliştirmeye yardımcı olacağını düşünüyor” açıklamasında bulundu.

Öte yandan Türkiye’nin attığı tüm adımlara rağmen özellikle Mısır ve Suudi Arabistan’ın Doğu Akdeniz konusunda Yunanistan’ın yanında yer alması ilişkilerde daha ileri adımlar atılmasına engel olarak görülüyor.