Siyonistlerin Coca Cola İşkencesi
Miraç Kandili'ni Mescid-i Aksa'da geçirmek için İsrail'e giden, ancak "terörist" muamelesi gören Süleyman Muçin ve Abdullah Süfürücü, Dışişleri Bakanlığı'na başvurarak, haklarının aranmasını talep ettiler.
Abdullah Süfürücü, "Sorgu esnasında, parasını verip, su istedim... Ancak su yerine Coca Cola getirdiler... Coca Cola içmeyeceğimi ısrarla söyleyince, bu defa daha sıkı sorgulamaya başladılar" dedi.
İsrail’in Miraç Kandili’ni Mescid-i Aksa’da geçirmek üzere 9 Ağustos günü Tel Aviv Havalimanı’na inen 16 Türk vatandaşına terörist muamelesi yapması, Dışişleri Bakanlığı gündemine alındı.
Tel Aviv Havalimanı’nda saatlerce sorgulanan ve her türlü insanlık dışı muameleye maruz kalan mağdur Türk vatandaşları Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’na başvurarak haklarının aranmasını istediler. Mağdur Süleyman Muçin olay ardından Dışişleri Bakanlığı’na yazdığı dilekçede yaşadıklarını şöyle anlattı: 9 Ağustos günü Miraç Kandili’ni Mescid-i Aksa’da geçirmek üzere önceden vizem olması dolayısıyla İsrail’e uçakla hareket ettim. Tel Aviv Havalimanı’na indikten sonra ben ve arkadaşlarımın başına gelenler İsrailli yetkililerin bizlere layık gördüğü iğrenç muamele ülkemin ve benim saygınlığımı aşağılar nitelikte olmuştur. Havalimanında indikten sonra, bizleri özel sorgu odalarına aldılar. Yemek yememize ve su içmemize müsaade etmediler. Bizleri tuvalete dahi iki polis eşliğinde gönderdiler. Sorgu odalarında bizleri çırılçıplak soydular. Durumu Tel Aviv Konsolosluğu'na bildirmemize rağmen konsolosluk yetkilileri ellerinden bir şey gelmediğini, sözlerinin geçmediğini belirttiler. Maruz kaldığımız ilkel muameleler ve sorgudan sonra da bizleri, o akşam cezaevinde yatırıp sonraki günde pasaportlarımıza istenmeyen yolcu damgası vurularak ülkeye sokmadan havalimanından sınır dışı ettiler. Bu muameleler karşısında kendim, insanlığım ve ülkem adına utanç duydum. Kendime yapılan kötü muamele ülkemin onuruna zarar verdiği düşüncesindeyim”
SAKINCALI DAMGASI KALDIRILSIN
Süleyman Muçin, pasaportuna ortada hiçbir şey yokken vurulan “sakıncalı yolcu” damgasının da kaldırılmasını talep etti. Bu arada Mescid-i Aksa’ya ziyarete gittikleri İsrail’de saatlerce sorgulanıp insanlık dışı muameleye tabi tutulan Türk vatandaşlarına ilginç gerekçelerle sorgulamalar yapıldığı belirlendi. Mağdurlardan Abdullah Süfürücü parasını, kendisinin vererek su istediğini ancak, su yerine Coca Cola getirilmesi üzerine onu içmeyeceğini söylemesi üzerine sorgulamaya alındığını, su verilmemekte ısrarcı olunduğunu anlattı. Süfürücü Coca Cola içmeye zorlandığını, fakat kendisinin bunu ısrarla kabul etmediğini anlattı.
DIŞİŞLERİ İNCELEME YAPIYOR
Dışişleri Bakanlığı ise 9 Ağustos günü Tel Aviv Havalimanı’nda 16 Türk vatandaşına yönelik takınan tutumun bakanlık gündemine alındığını, şikâyetçi vatandaşların dilekçelerinin işleme konulduğunu, ilgili daire tarafından konu ile ilgili inceleme yapıldığını belirtti. Bakanlık Türk Büyükelçiliği'nin olaya neden ilgisiz kaldığını da araştıracak. Bilindiği gibi mağdur vatandaşlar olay üzerine Türkiye’nin İsrail Büyükelçiliği'ni aradıklarında, büyükelçilik görevlilerinin, kendilerine, "yapabilecek birşey yok" cevabını verdiklerini belirtmişlerdi.
Vakit
