Siyonistler'den Filistin Bayrağı Kararı

Siyonistler'den Filistin Bayrağı Kararı

İsrail Knesset'i, Filistin bayrağının dalgalandırılmasını yasaklayan bir ön okuma onayladı.

İsrail Knesset'i (parlamento) Çarşamba günü bir ön okumada Filistin bayrağının dalgalandırılmasını yasaklayan bir yasa tasarısını onaylarken, Filistin Dışişleri Bakanlığı bunun İsrail rejiminin "faşizme doğru ilerlediğinin" kanıtı olduğunu değerlendirdi.

İsrail gazetesi "Haaretz", tasarının aşırılık yanlısı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir liderliğindeki "Yahudi Gücü" partisinin temsilcisi Almog Cohen tarafından sunulduğunu söyledi.

Aynı kaynağa göre, 54 Knesset üyesi, 16 muhalife kıyasla tasarı lehinde oy kullandı.

Gazete, "3 okumada onaylanırsa Filistin bayrağını dalgalandıranlara bir yıla kadar hapis cezası verilmesi mümkün olacak."

Bununla birlikte, İsrail hükümetinin Başsavcısı, 2006 ve 2014'te, "kamu barışının ciddi şekilde ihlal edilmesi olasılığının yüksek olduğu" durumlarda Filistin bayrağının dalgalandırılmasının yasaklanmasına izin verdi.

Buna karşılık Filistin Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Bu yasanın ön okuma ile geçirilmesi, İsrail'deki iktidar sisteminin, iktidardaki faşist ve ırkçı sağın yönlendirmelerini uygulayarak faşizme yöneldiğinin kanıtıdır. " dedi

KAYNAK:TEVHİDHABER