Siyonistler Sonunda İtiraf Etti

Siyonistler Sonunda İtiraf Etti

Siyonist İsrail'den yenilgi itirafı

Siyonist İsrail'den yenilgi itirafı

Savaş Enformasyon Merkezi’nin haberine göre halen İsrail rejiminin ihtiyat kuvvetleri komutanlarından olan eski harp akademisi komutanı General Itzhak Brik, İsrail rejimi ordusunun bir bölgesel savaşla baş edemeyeceğini söyledi.

Haaretz gazetesinin İbranice nüshasında bugün bir makale yayımlayan General Itzhak Brik, Filistin direnişiyle yaşanan son çatışmalara işaret ederek İsrail halkının bu ay korkunç bir senaryonun gerçekleştiğine tanık olduğunu belirtti.

Savaşların hava kuvvetleriyle kazanılabileceği düşüncesinin tamamen çöktüğünü belirten İsrailli general, İsrail Hava Kuvvetlerinin çoğunun Gazze savaşına katıldığını; ancak roket atışlarını durduramadığını itiraf etti.

Hamas ve İslami Cihat’ın İsrail’in nüfus ve yüzölçümü bakımından en büyük kentsel alanı olan Guş Dan da dahil olmak üzere her yeri durmaksızın roketlerle vurarak İsrail’i alaya aldığını belirten General Itzhak Brik, "İranlılar ve Hizbullah, Gazze’de yaşananları izlediler ve İsrail'in füzelere yanıt vermediğini daha iyi anladılar” dedi ve İsrail rejiminin asla böyle bir savaşa hazır olmadığını yazdı.

General Brik, İsrail rejiminin gireceği muhtemel bir bölgesel savaşın Gazze'dekinden çok farklı olacağına dikkat çekerek "Kuzey, güney ve doğudan fırlatılan ve durmadan başımıza düşen hassas füzelerden, kamikaze uçaklarından ve seyir füzelerinden oluşan bir yağmur hayal edin” dedi.

Fırlatılan hassas füzelerle havaalanlarındaki pistlerin ve kontrol kulelerinin vurulması sebebiyle uçakların işlevsiz kalacağını belirten İsrailli general, elektrik santrallerinin, su arıtma tesislerinin, yakıt ve gaz tanklarının ağır hasar göreceğini, ekonomik altyapının bu yıkıma dayanamayacağını ve büyük can kayıpları yaşanacağını söyledi.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Lübnan’ın İsrail işgalinden kurtarılmasının yıldönümü münasebetiyle 25 Mayıs’ta yaptığı televizyon konuşmasında İsrail rejimini Kudüs konunda uyarmış; Kudüs’e yönelik saldırıya kayıtsız kalmayacaklarını söylemiş ve bunun İsrail rejiminin sonunu getirebilecek bir bölgesel savaşa neden olacağını vurgulamıştı.