Siyonistler, Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Siyonistler, Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Siyonist rejim yerleşimcileri bugün yeniden Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlerken, işgal askerleri de bazı bölgelerde 15 Filistinli'yi gözaltına aldı.

El Aksa kanalının bildirdiğine göre, Siyonist yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesinin ardından Filistinliler ile Siyonist askerler arasında şiddetli çatışma yaşandı.

Siyonistler'in Mescid-i Aksa'ya baskını sırasında yaşanan çatışmada bazı Filistinli gözaltına alındı.

Öte yandan işgal askerleri Batı Şeria ve işgal altındaki Kudüs'un muhtelif noktalarına baskın düzenleyerek, en az 15 Filistinliyi gözaltına aldılar.

Bu arada, Filistinli gençler işgal rejiminin devam eden cinayetleri ve barbarlığına karşı ortak bir açıklama yaparak, yarın düzenlenecek "Büyük Ayaklanma" adını verdiği eyleme Filistinliler'in katılmasını istediler.

Öte yandan, İrlanda parlamentosu, muhalefetteki Sinn Fein Partisi tarafından sunulan ve işgal altındaki Kudüs’ün ilhakını, Kudüs ve Batı Şeria’daki yasa dışı yerleşim faaliyetlerini, İsrail işgali altındaki Filistin kentlerinde yaşayanlara yönelik uygulanan zorunlu göç politikalarını kınayan önergeyi kabul etti.

Eli kanlı terörist grupların hükmettiği İsrail’in, savunmasız Filistinli masumları ve tarihi mekanlarını hedef alan saldırılarına sert tepki gösteren İrlanda parlamentosu, İsrail rejiminin uyguladığı politikaların gayrimeşru olduğunu ve bir an önce durdurulması gerektiğini vurguladı./

AJANSLAR