Siyonistler, Filistinliler'in Ürdün'de yaşamasını istiyor
Uluslararası baskılardan kurtulmak isteyen Knesset, Ürdünün Filistin Devleti Olarak Kabul Edilmesi Önerisini Tartışıyor.
Siyonist işgal devleti parlamentosu Knesset'in yakında Ürdün'ün Filistin devleti olarak kabul edilmesi önerisini tartışacağı belirtiliyor.
İsrail radyosu dün akşam (18 Mayıs Pazartesi) verdiği haberde parlamentodaki Dışişleri ve Güvenlik Komisyonu'nun aşırı sağcı Ulusal Birlik adlı partiler grubunun sözcüsü Arieh Eldad'ın Ürdün'ün Filistin devleti olarak kabul edilmesi yönündeki teklifini tartıştığını ifade etti.
Radyo verdiği haberin devamında Eldad'ın şu sözlerini de nakletti: "Bu öneriyle İsrail'in güvenliği sağlanacağı gibi, Filistinlilere bir devlet verilmesini isteyen uluslararası camianın da talebi karşılanmış olacaktır."
2002 yılı sonlarında kurulan ve aşırı sağcı Siyonist bir oluşum olan Ulusal Birlik, Avigdor Liberman'ın liderliğindeki İsrail Beytuna (İsrail Evimiz) Partisi, Haham Benny Elon başkanlığındaki Moledet partisi ile Tzipi Hendel başkanlığındaki Tekuma Partisinden oluşmaktadır.
Söz konusu aşırı sağcı Siyonist oluşum 31 Aralık 2002 tarihinde Ürdün sınırındaki el-Kerame köprüsünde Filistinlilere bildiriler dağıtarak, gelecekteki yurtları olan Ürdün'de kalmalarını teşvik ediyordu.
Arapça ve İbranice dillerinde yazılan bildiride şunlar ifade ediliyordu: "Nüfusunun %75'ini Filistinlilerin oluşturduğu gelecekteki devletinize doğru yolunuz açık olsun. Buradaki (Ürdün) kardeşlerinize katılmakla doğru bir adım attınız. Çünkü buradaki devletinizde işgalden dolayı artık bir sıkıntı çekmeyeceksiniz. Yine burada kendi parlamentonuzu özgür iradenizle seçmeniz mümkün olacak, ekonominizi, tarımınızı, alt yapınızı ve su şebekelerinizi uluslararası desteklerle geliştirme şansınız olacaktır."
FİEM
