Siyonistler  1340 Kudüslü'yü  Tutukladı

Siyonistler 1340 Kudüslü'yü Tutukladı

İnsan Hakları Merkezi: İşgal, bu yılın başından bu yana 1340 Kudüslü'yü tutukladı


Bugün, bir Filistin insan hakları merkezi, İsrail işgal yetkililerinin Kudüslüleri tüketmek, kutsal şehri savunmaktan caydırmak ve Mescid-i Aksa'ya yönelik artan saldırılara karşı koymak için toplu bir ceza olarak Kudüs'te toplu tutuklama politikasını kullandığını doğruladı.

Filistin Online kanalının web sitesi, Filistin Mahkum Araştırmaları Merkezi'nin bir basın açıklamasından alıntı yaparak, işgal makamlarının bu yılın başından beri Filistin varlığının doğrudan hedefine giren Kudüslülerin tutuklanmasını çok tehlikeli bir şekilde artırdığını bildirdi.

Merkezin direktörü araştırmacı Riyad Al-Ashqar, "2022'nin başından bu yana, Kudüs toplumunun tüm kesimlerini etkileyen ve çocuklara odaklanarak (1.340) tutuklama izledik" dedi. .

İşgal istihbaratının, Kudüs Valisi Adnan Ghaith'in saatlerce tutuklanması ve sorgulanmasının ardından önümüzdeki Temmuz ayı sonuna kadar Batı Şeria'ya girmesini engelleme kararını yenilediğinİ doğruladı

El-Ashqar, işgalcilerin Kudüslülere yönelik tutuklama emirleriyle yetinmediğini, daha ziyade ev hapsi kararları ile serbest bırakıldıktan sonra onları Mescid-i Aksa'dan ve evlerinden çıkarma ve fahiş para cezaları dayattığını belirtti. işgal, cari yıl boyunca sınır dışı etme emirlerinin verilmesini önemli ölçüde artırdı.

Merkezin raporu, işgalcilerin bu yılın başından bu yana Mescid-i Aksa'dan, sokaklardan ve çevre kasabalardan ve Eski Kudüs'ten çıkarma (670) kararı vermesini izledi. çoğu çocuk günler ve haftalarca işgal mahkemeleri, çoğu serbest bırakılan ve yeniden tutuklanan Kudüslüler hakkında 32 İdari gözaltı kararı çıkardı.