Siyonist Yerleşimciler Ramazanda da Rahat Durmadı  Mescid-i Aksa'yı Bastı

Siyonist Yerleşimciler Ramazanda da Rahat Durmadı Mescid-i Aksa'yı Bastı

Düzinelerce yerleşimci Mescid-i Aksa'yı bastı

Mübarek Ramazan ayının ilk gününde aşırılık yanlısı yerleşimciler Perşembe sabahı Mughrabi Kapısı'ndan kutsal Mescid-i Aksa'yı Siyonist düşman polisinin sıkı koruması altında bastı.

Bu saldırılar, sözde "Tapınak Örgütleri"nin destekçilerine Ramazan'ın ilk günü Mescid-i Aksa'ya büyük bir baskın düzenlemeleri ve böylece kutsal günün ilk gününden itibaren camiye yönelik saldırılarını başlatmaları yönünde yaptıkları çağrılara yanıt olarak geliyor.

İşgal altındaki Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi'ne göre, onlarca yerleşimci Mescid-i Aksa'yı bastı, avlularında provokatif turlar düzenledi ve doğu bölgesinde Talmud ayinleri gerçekleştirdi.

Filistin haber ajansı "Safa", düşman polisinin camiye gelen müminlerin girişine katı kısıtlamalar koyduğunu, kimliklerini kontrol ederek onları caminin dış kapılarında gözaltına aldığını söyledi.

Mübarek Ramazan ayı boyunca Mescid-i Aksa'daki bağı pekiştirmek, işgalin camiye ve kutsal şehre yönelik yerleşim ve Yahudileştirme planlarına karşı Kudüslü çağrıları devam ediyor.


Cuma ve Cumartesi hariç her gün Mescid-i Aksa'yı bölmek amacıyla düşman polisinin koruması altında yerleşimciler tarafından bir dizi ihlal ve saldırıya tanık olunuyor.

Kaynak: TEVHİDHABER