Siyonist Medyadan İran İtirafı

Siyonist Medyadan İran İtirafı

İsrail Wallah web sitesinde siyasi analist olan Barak Rapid, "İsrail"in Batılı ülkelerin nükleer anlaşma konusundaki davranışlarından endişe duyduğunu söylüyor.

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

İsrail Walla web sitesinde siyasi analist olan Barak Rapid, bir radyo röportajında, "İsrail'de, Viyana'daki nükleer müzakerelerin arka planına karşı, önde gelen Batılı ülkelerin İran'a yönelik davranışları konusunda endişeliyiz" dedi.

Rapid, "İsrail'in Tahran'a yönelik bir askeri operasyona hazır olmadığını ve herhangi bir askeri operasyon için herhangi bir meşruiyeti olmadığını" vurguladı.

Ve "tüm kampanyalara ve psikolojik savaşa rağmen, şu anda İsrail'in İran'ın nükleer tesislerine karşı harekete geçecek operasyonel yeteneği yok. Belki birkaç ay sonra bu yeteneğe sahip olacak, bu esas olarak bir eğitim meselesi" dedi.

İsrail, İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmasına yol açabilecek müzakerelerin yeniden başlaması konusundaki reddini ve hatta endişesini her şekilde ve her düzeyde dile getiriyor.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ise İran'ın nükleer meselesine değindi ve "İsrail" tarafından toplanan istihbarat bilgilerine göre, "İran sürekli nükleer silah arıyor ve bu nedenle Avrupa ile yürürlükte olan anlaşmayı ihlal ediyor" dedi.