Siyonist Medya : Fırsatı Kaçırdık

Siyonist Medya : Fırsatı Kaçırdık

Eski İsrail istihbarat şefi Amos Yadlin, "İran, kısıtlamaların çoğunu içeren Kapsamlı Ortak Eylem Planı'nın bir kopyasına yeniden katılacak" dedi.

TERCÜME HABER / TEVHİD HABER

İsrail işgal kuvvetlerinin eski istihbarat şefi Amos Yadlin, "İsrail'in İran'ın nükleer silah yapmak için uranyum zenginleştirme sürecini tamamlamasını engelleme" fırsatını kaybetmiş olabileceğini , ancak yine de yolu kapatabileceğini söyledi.

Yadlin , Viyana'daki mevcut nükleer müzakerelerle ilgili olarak, İran'ın kısıtlamaların çoğunu içeren JCPOA'nın bir versiyonuna yeniden katılacağına inandığını, ancak "bu kısıtlamaların 2015 ve 2018 arasındaki kadar etkili olmadığını ve bunun gerçek bir endişe olduğunu söyledi.

İsrail, İran'ın uranyum yolunu durduramayabilir...İsrail, İran'ı parçalanabilir malzeme tehdidinde durdurma fırsatını kaybettiğimizi varsaymalı ve silahlanma grubuna ve silahlanma faaliyetlerine daha fazla odaklanmalıyız. dedi.

Washington, Tahran'ın yüzlerce yeni gelişmiş santrifüjü depoda tutmasına izin verirse, herhangi bir yeni anlaşmanın pek bir anlamı olmayacak" dedi ve ekledi: "2015'teki aynı standartlara geri dönerlerse, İran bombaya çok daha yakın, konumda dedi

Yadlin ayrıca, "Tahran, ABD'den yaptırımlar veya nükleer kısıtlamalar konusunda ne gibi ek tavizler alabileceğini görmek için müzakerelerde zor bir rol oynuyor, dedi

Eski İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun İran politikası hakkındaki görüşlerini Naftali Bennett'inkilerle karşılaştırması istendiğinde, Yadlin, "Netanyahu'ya 2015 anlaşmasıyla ilgili temel eleştirisinin Netanyahu'nun anlaşma hakkında ne kadar olumsuz olduğu gösteriyor dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı