"Siyonist Mahkemelere Gitmeyi Reddediyoruz”

"Siyonist Mahkemelere Gitmeyi Reddediyoruz”

Siyonist mahkemelerin Mescid-i Aksa davasına bakmaya yetkili olmadığını belirten Salah: “Mescid-i Aksa Konusunda Siyonist Mahkemelere Gitmeyi Reddediyoruz”

1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarındaki İslami Hareket lideri Şeyh Raid Salah, Mescid-i Aksa'nın herhangi bir bölümü için Siyonist mahkemelere gitmeyi kesinlikle reddettiklerini belirterek, Mescid-i Aksa'nın şu anda işgal altında olduğunu ve Siyonist mahkemelerin de bu işgali temsil ettiğini ifade etti.

Şeyh Salah, böyle bir adımın çok tehlikeli bir tuzak ve hesaplanamayacak kadar büyük bir kayıp olacağını söyledi.

Önceki gün (09 Temmuz Perşembe) yaptığı açıklamada Şeyh Salah şöyle dedi: "Siyonist mahkemelere gitmenin büyük bir tehlike arz ettiğini ve bunun çok tehlikeli bir viraj olduğunu düşünüyoruz. Beraberinde hesaplanamayacak kadar zarar getirecektir. Böyle bir adımı atmak isteyenlerin en kısa zamanda bu girişimden vazgeçmelerini umuyoruz. Çünkü bizim Mescid-i Aksa'nın yönetimini altın bir tabak içinde Siyonist kurumlara takdim etmemiz mümkün değildir".

1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki Filistinlilerden bir grup, Siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleriyle ilgili Kudüs'deki Siyonist mahkemeye şikayette bulundu.

Şikâyette bulunan Filistinlilerin Mescid-i Aksa'yı kurtarmak için böyle bir şikâyette bulunduklarını gerekçe göstermeleri üzerine Raid Salah şöyle dedi: "Bu gerekçe tamamıyla geçersizdir. Çünkü Kudüs ile ilgili Siyonist mahkemeye gitmek bile, Kudüs konusunda Siyonist mahkemelerin yetkili olduğunu kabul etmek anlamını taşıyor".

FİEM