Siyonist İsrail Ordusu Gazze Şeridi'ne Yönelik Saldırılarına Yeniden Başladı

Siyonist İsrail Ordusu Gazze Şeridi'ne Yönelik Saldırılarına Yeniden Başladı

Gazze Şeridi'nde bir haftadır devam eden "insani ara" sona erdi.

1 haftadır devam eden insani aranın son bulmasıyla Siyonist İsrail Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına yeniden başladığını duyurdu.

1 Aralık 2023 saat 08.00 itibariyle İsrail ateşkesin bittiğini, insani aranın sona erdiğini duyurdu.

1 haftalık geçici ateşkes boyunca kan dökmekten vazgeçmeyen İsrail, Gazze'deki soykırımına tüm gücüyle devam edeceğini duyurdu.

7 Ekim'den günümüze İsrail soykırımında hayatını kaybedenlerin sayısı 15 bini geçti. Bu sayının çoğunu kadınlar ve çocuklar oluşturuyor.

İsrail tüm dünya halkları tarafından Hamas bahanesiyle siviller hedef alarak soykırım yapmakla suçlanıyor ve protesto ediliyor.

Esir takasları

Siyonist İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün "insani ara" verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girdi.

İsrail ile Hamas arasındaki "insani ara" uzlaşısı kapsamındaki esir takası mutabakatı çerçevesinde şu ana kadar Gazze Şeridi'nden biri erkek, diğerleri kadın ve çocuk 73 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de Filistinli 210 kadın ve çocuk esir serbest bırakıldı.

İsrail ve Hamas arasında bir haftadır devam eden "insani ara" 1 Aralık Cuma saat 08.00'de (TSİ) sona erdi ve İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına yeniden başladığını duyurdu. (Ajanslar)