Siyonist İsrail Mutlak Kötülüktür!  Son Raporlar Yayınlandı

Siyonist İsrail Mutlak Kötülüktür! Son Raporlar Yayınlandı

Üst düzey BM yetkilisi, World Central Kitchen saldırısının ardından yardım çalışanlarını korumak için İsrail ordusuyla çatışmasızlık sisteminde 'aslında hiçbir şeyin değişmediğini' söyledi

Middle East Eye'ın edindiği bilgiye göre, Gazze'de koordinatları savaşan taraflarla önceden paylaşılan en az 357 insani yardım tesisi ve konvoyu bu ayki World Central Kitchen (WCK) saldırısından önce vuruldu.

BM yetkilileri ve yardım çalışanları, birçoğu isimlerinin gizli kalması koşuluyla, MEE'ye Gazze'deki insani yardım bildirim sisteminin çöktüğünü söylediler.


İşgalci İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, yardım çalışanlarının güvenliğini sağlamak üzere yeni bir insani yardım çatışmasızlık hücresi kurulduğunu açıkladı.

Ancak saldırının üzerinden iki hafta geçmesine rağmen, BM'nin Gazze'de görev yapan en üst düzey yardım yetkilisi Jamie McGoldrick Cumartesi günü MEE'ye yaptığı açıklamada, insani yardım görevlilerinin kendilerini korumak için bulundukları yerleri İsrail ordusuyla paylaşmaları konusunda "önemli hiçbir şeyin" değişmediğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı