Siyonist İsrail   Mahkemesi Anlaşmayı Resmen Onayladı

Siyonist İsrail Mahkemesi Anlaşmayı Resmen Onayladı

Siyonist rejimin Yüksek Mahkemesi Lübnan ile denizcilik anlaşmasını onayladı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Siyonist rejimin Yüksek Mahkemesi bugün (Pazar) Siyonist rejimle yapılan deniz sınırı belirleme anlaşmasına karşı yapılan şikayetleri reddederek nihai onayının önünü açtı.

Filistin Maa haber ajansına göre, Siyonist rejimin Yüksek Mahkemesi bugün (Pazar) Lübnan ile bu rejim arasındaki deniz sınırlarının çizilmesine ilişkin anlaşmaya karşı sunulan dört şikayeti reddetti

Lübnan ile Siyonist rejim arasındaki deniz sınırlarının çizilmesine ilişkin müzakerelerde Amerikalı arabulucu olan Amos Hochstein'ın Salı veya Çarşamba günü Beyrut'a varması bekleniyor ve anlaşma önümüzdeki birkaç gün içinde resmen imzalanacak.

Lübnan ile Siyonist rejim arasında iki taraf arasındaki deniz sınırlarının çizilmesi için dolaylı müzakereler, Birleşmiş Milletler gözetiminde Ekim 2020'de başladı, ancak bu müzakereler, iki tarafın anlaşmazlığı nedeniyle Mayıs 2021'de beş turdan sonra durduruldu. Son aylarda ABD'nin arabuluculuğu ile müzakere süreci yeniden başlamış ve her iki tarafça da daha ciddi bir şekilde takip edilmiştir.

Bu bağlamda Siyonist rejimin Savaş Bakanı Benny Gantz, bu rejimin Yüksek Mahkemesinin kararının İsrail'e bu önemli anlaşmaya devam etmesine izin verdiğini açıkladı. "Lübnan ile deniz sınırlarının çizilmesi anlaşması iyi bir anlaşma ve tüm bölge için olumlu güvenlik, siyasi ve ekonomik sonuçları var" dedi.