Siyonist İsrail ile Mısır Anlaşma İmzaladı

Siyonist İsrail ile Mısır Anlaşma İmzaladı

İsrail, Mısır üzerinden gaz ihraç etme planını açıkladı

İsrail gazetesi "Haaretz", yeni planın tankın geliştirme sürelerini bir yıl kısaltmayı mümkün kılacağını, böylece üretimin 2028'de başlamasının beklendiğini ve geliştirme maliyetlerinin düşürüleceğini söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu geçen ayın başlarında İsrail hükümetiyle yaptığı bir toplantıda Tel Aviv'in Kıbrıs üzerinden Avrupa'ya gaz tedarik edecek bir proje üzerinde çalışmayı planladığını söyledi.

Netanyahu, Orta Doğu demokrasilerinin İsrail-Kıbrıs-Yunan ittifakını geliştirmeye devam etmesi konusunda Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides ile anlaştığını belirtti.

Netanyahu, "Birkaç yıl önce oluşturduğumuz ittifak, özellikle İsrail'in bir enerji gücü olarak konumu açısından çok önemli umutlara sahip. Odaklandığımız proje, gaz sahalarımızdan bir gaz boru hattıyla İsrail'den Avrupa'ya gaz arzı. Kıbrıs'ta inşa edilecek olan gaz sıvılaştırma tesisine." Bu bağlantı İsrail ekonomisini bir sonraki seviyeye taşıyacak ve İsrail'in önemli bir uluslararası enerji tedarikçisi olarak konumunu güçlendirecektir."

Netanyahu'ya göre, İsrail'den Avrupa'ya verimli ve ucuz bir gaz sevkiyatı düzenlemek, ülkesinin konumunu büyük ölçüde güçlendirecek.

Ocak 2020'de Yunanistan, Kıbrıs ve İsrail, İsrail'in "Leviathan" sahasından ve Kıbrıs "Afrodit" sahasından enerji taşıyıcılarını tedarik etmek için bu gaz boru hattı aracılığıyla planlandığı gibi Doğu Akdeniz Gaz Boru Hattı'nı (EastMed) inşa etmek için bir anlaşma imzaladı. Kıbrıs ve Girit adalarını Yunanistan anakarasına ve gelecekte İtalya'ya gaz taşımak.

Kaynak:TEVHİDHABER