Siyonist İsrail'de İnsanlık Dışı Yasa Yürürlüğe Giriyor

Siyonist İsrail'de İnsanlık Dışı Yasa Yürürlüğe Giriyor

İsrail yasa tasarısı mahkumların tedaviden yoksun bırakılmasını sağlıyor

İbrani gazetesi Israel Hayom, Knesset genel kuruluna, Filistinli mahkumların tedavi görmelerini engelleyen özel bir yasa çıkarmayı amaçlayan yeni bir yasa tasarısının sunulduğunu bildirdi.

İbrani gazetesi, önerilen yasanın İsrail işgaline karşı operasyonlar yürüten mahkumları hedef aldığını belirtti. Mayıs 2022'nin sonunda, İşgal Yüksek Mahkemesi, İsrail Hapishaneleri Kurumu'nun tutuklu Israa Jaabis'in tıbbi tavsiyelere aykırı olarak burun ameliyatı yapmasını engelleme kararını onayladı. Merkez İş Mahkemesi tutukluyu temsil eden insan hakları örgütlerinin sunduğu dilekçeyi reddederken, Yüksek İş Mahkemesi insan hakları örgütlerinin karara karşı yaptığı itiraza olumlu yanıt vermeyi reddetti.

Muhaja Al-Quds Şehitler ve Tutsaklar Vakfı yaptığı açıklamada, tutuklu Jaabis'in ve işgal hapishanelerindeki tüm hasta mahkumların hayatından İsrail işgalini sorumlu tuttu.

Kudüs'teki Jabal Mukaber'den evli ve bir çocuk annesi 38 yaşındaki yaralı tutuklu Israa Jaabis, seyahat ettiği bir arabanın bir askeriye yakınında patlaması sonrasında bir İsrail askerini öldürmeye teşebbüsten 11 yıl hapis cezasını çekiyor.

Patlama, parmaklarının kesilmesine ve vücudunun %50'sini tüketen yanıklara neden oldu ve normal hayatına dönebilmesi için 8'den fazla ameliyat olması gerekiyor. Çok sayıda Filistinli mahkum işgal altındaki hapishanelerde kronik hastalıklardan muzdarip ve cezaevi yönetimi onlara uygun tedaviyi sağlamayı reddediyor ve "yavaş öldürme" politikası uyguluyor.