Siyonist Cuma Sabahı da Katletti

Siyonist Cuma Sabahı da Katletti

Siyonist Cuma Sabahı da Katletti

İşgalci Siyonistlerin dün (20 Aralık Perşembe) sabahın erken saatlerinden itibaren başlattıkları ve gece geç vakitlere kadar sürdürdükleri kara ve hava saldırılarında şehit edilenlerin sayısı 7’yi, yaralananların sayısı da 21’i bulmuştu. Bugün güneydeki Han Yunus’ta gerçekleştirilen saldırıda bir mücahidin şehit edilmesiyle ve yine bu sabah dünkü çatışma bölgesinde bir mücahidin cesedinin bulunmasıyla birlikte Gazze’de son 24 saatin bilançosu dokuz şehit, 21 yaralı oldu. Yaralananlardan ikisi de basın mensuplarından. Biri Reuters Haber Ajansı’nın diğeri ise el-Aksa televizyonunun kameramanı.

Bu sabah Han Yunus’ta şehit edilen mücahitle, el-Meğazi’de cesedi bulunan şehidin her ikisinin de Hamas’ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları’na mensup olduğu bildirildi. Gazze bölgesinin güneyinde sınıra yakın bir yerde bulunan Han Yunus kasabasının doğusunda meydana gelen çatışmalarda 22 yaşındaki Ivad Naci el-Fecm adlı mücahit ağır bir şekilde yaralandı. Hemen hastaneye kaldırılan el-Fecm kurtarılamayarak şehit oldu. Dün işgalcilerin geniş çaplı saldırı düzenlemeleri üzerine çatışmaların meydana geldiği el-Meğazi mülteci kampı yakınında da bu sabah İbrahim Ayid Ebu Medyen isimli mücahidin cesedine rastlandı.

Mücahitler de işgalci saldırganların dün el-Meğazi mülteci kampı yakınındaki Masdar köyüne gerçekleştirdikleri geniş çaplı saldırıya güçlü bir direnişle ve büyük bir fedakârlıkla karşı durarak ilerlemelerini durdurmayı başardılar. Mücahitlerin direnişleri karşısında işgalcilerden de altı askerin yaralandığı bizzat işgal devleti askerî yetkilileri tarafından itiraf edildi ve Siyonistlere ait haber kaynaklarında yer aldı. Mücahitler dün, işgalcilerin havadan askerî helikopterlerle gerçekleştirdikleri saldırılara karadan yeni geliştirdikleri roketlerle karşılık vererek helikopterleri püskürtmeyi başarmışlardı. Bunun üzerine helikopterlerin çatışma bölgesine yaklaşamaması sebebiyle işgalciler hava saldırılarını askerî uçaklarla gerçekleştirdiler. Bütün bu saldırılara rağmen işgalciler mücahitlerin direnişlerini kırıp ilerlemeyi başaramadı ve gece geç vakitlerden sonra çatışma bölgesinden çekilmek zorunda kaldılar.

FIEM