Siyonist Askeri Yetkili  Hizbullah'ı Tehdit Etti

Siyonist Askeri Yetkili Hizbullah'ı Tehdit Etti

İsrailli bir askeri yetkili: "Hizbullah"a karşı savaş durumunda bir taş bir taş olarak kalmayacak

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail Kuzey Bölgesi komutanı Amir Baram Salı günü yaptığı açıklamada, Lübnan "Hizbullahı" ile bir savaş olması durumunda İsrail ordusunun taş üsttünde taş bırakmıyacağını söyledi.

Salı akşamı İsrail Ordusu Radyosu, Temmuz 2006'da İsrail'in Lübnan'a yönelik ikinci savaşının 16. yıldönümü münasebetiyle General Amir Baram'ın Hizbullah'ın İsrail'e meydan okumalar dayatmaya çalıştığını, bu meydan okumaların hâlâ çok ciddi olduğunu aktardı.

General Baram, "bu savaştan kaynaklanan kuzey cephesindeki güvenlik istikrarının, yarattığı caydırıcı gücün en iyi teyidi olduğunu" iddia ederek, İsrail ordusunun sınırdaki çit bölgesindeki "Hizbullah" eylemcilerinin hareketini izlediğini de sözlerine ekledi. "Eninde sonunda bedelini ödeyecekler." dedi.

İsrail'in kuzey askeri bölgesinin komutanı, "ülkesinin ordusu, ister günlük güvenliği güvence altına alarak, isterse de terörizmin tüm çabalarını baltalamak ve yerelleşmek ve yoğunlaştırmak için savaşlar arasındaki gizli savaş yoluyla olsun, Suriye ve Lübnan'da faaliyet göstermeye devam edecek dedi.