Siyonistlerden Fahrizadeh  Sukasti İle İlgili  Açıklama

Siyonistlerden Fahrizadeh Sukasti İle İlgili Açıklama

İsrailli yetkili: Fahrizadeh suikastı İran'ın nükleer yolunu bozmadı

İsrailli bir yetkili İsrail'in Channel 12 kanalına , geçen yıl İranlı nükleer bilim adamı Mohsen Fakhrizadeh'i öldürmesinin İran'ın nükleer çalışmalarını yavaşlatmada istenen etkiye sahip olmadığını söyledi.

Yetkili, "Fahrizadeh'in bir yıl önce öldürülmesi, İran'ın umulduğu gibi ilerlemesini engellemedi ve tam tersine, şu anda durum İran'ın şimdiye kadar ulaştığı en ileri durum" dedi.
İsrail'in İran'ın nükleer silah programının babası olarak nitelendirdiği Fahrizadeh, geçtiğimiz yıl modern teknolojik silahlarla suikaste kurban gitmiş ve İran, İsrail'i operasyonu yürütmekle suçlayarak intikam tehdidinde bulunmuştu.
İsrailli yetkililer şimdi İran'ın nükleer silah geliştirmeye her zamankinden daha yakın olduğunu söylüyor.
İsrailli liderler ayrıca nükleer müzakerelerde Tahran'a sert bir çizgi çekilmesi çağrısında bulunurken, Başbakan Naftali Bennett dünya güçlerini "İran'ın nükleer şantajına boyun eğmemeye" çağırdı.
"Kanal 12", üst düzey yetkililerin İsrail için en kötü senaryonun nükleer programını kısıtlayan bir anlaşma olmaksızın İran'a yönelik yaptırımları kaldırmak olduğunu söylediklerini aktardı. Yetkililer, böyle bir durumda İran'ın altı ay içinde nükleer bomba üretebilecek noktaya gelebileceğini tahmin ediyorlar.

Kaynak:Haber Kaynağı