Siyasi Partilerden Kürecik Açıklaması

Siyasi Partilerden Kürecik Açıklaması

Malatya’daki siyasi partiler, Siyonist İsrail terörüne karşı ortak bir basın açıklaması yaptı.

İsrail’in Gazze’deki zulümlerine dikkat çeken siyasi parti temsilcileri, Malatya’da bulunan ve İsrail’in güvenliğini sağlayan Kürecik Radar Üssü’nün kapatılması talebinde bulundular.

Malatya’da bir araya gelen siyasi parti temsilcileri, örnek bir etkinliğe imza attılar. Müslüman yurdu Gazze’de yüzlerce masum insanı katleden İsrail’in zulümlerine dur demek için bir araya gelen siyasi parti il temsilcileri, İsrail’in güvenliğini sağlayan NATO destekli Kürecik Radar İstasyonu’nun kapatılmasını istediler. Basın açıklamasına Saadet Partisi İl Başkanı Osman Marasalı, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Enver Kiraz, Deva Partisi İl Başkanı Onur Güneş, Gelecek Partisi İl Başkanı Raşit Alaca, Hür Dava Partisi İl Başkanı Mehmet İlker Dönmezer, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mesut Samanlı, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arif Doğan, İyi Parti İl başkanını temsilen Nurettin Bükre ve Adalet Partisi İl Başkanı İbrahim Altındağ katıldı.

“KÜRECİK’İN KAPATILMASI KONUSUNDA HEMFİKİRİZ”

Ortak basın açıklamasında, “Malatya’da bulunan Kürecik Radar İstasyonu’nun kapatılması hususunda oluşan fikir birliğine desteklerimizi açıklamak ve memleketimizin bağrına hançer gibi saplanan Kürecik Üssü’nün derhal kapatılması hususundaki taleplerimizi kamuoyu ile paylaşmak üzere huzurlarınızda bulunuyoruz. Kürecik Radar İstasyonu, iddia edildiği gibi İsrail’e gözcülük yapmakta ve olası saldırılara karşı İsrail’in güvenliğini sağlamakta ise derhal kapatılmalıdır. Zira kadın, çocuk genç, yaşlı demeden vahşice katliam yapan İsrail’in güvenliği bu aziz topraklardan sağlanamaz.” değerlendirmesinde bulunuldu.

“BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR İNSANLIK SUÇU”

Gazze’deki vahşi katliamların hatırlatıldığı açıklamada “Bildiğiniz üzere terörist İsrail’in mübarek Ramazan ayında başlattığı ve Ramazan Bayramı’nda da devam ettirdiği saldırılarda; 65’i çocuk olmak üzere 270’ten fazla Filistinli kardeşimiz şehit oldu. Binlerce Filistinli kardeşimiz yaralandı. Kundaktaki bebeklerden, sokakta oynama çağına gelmiş çocuklara, delikanlı genç kardeşlerimizden hamile annelere, genç yaşlı demeden Filistinli kardeşlerimiz katil Siyonistler tarafından şehit edilmiştir. Siyonist işgalcilerin yaptıkları, eşi benzeri görülmemiş bir insanlık suçudur. Bu vahşete dur demek, bütün dünyanın insanlık borcudur.” ifadeleri kullanıldı.

“KÜRECİK RADAR İSTASYONU DERHAL KAPATILMALIDIR”

Açıklamada, “Şayet Kürecik Radar İstasyonu, kamuoyuna açıklandığı gibi sadece NATO ülkelerinin güvenliği için faaliyet göstermekte ise yine kapatılmalıdır. Çünkü NATO üyesi ülkeler; İsrail tarafından gerçekleştirilen vahşete, çocuk katliamlarına, Siyonist işgale hiçbir tepki vermemiş ve terörist İsrail’in meşru savunma hakkını kullandığını ileri sürmüşlerdir. Bu durum açıkça göstermektedir ki, Filistin’de katledilen kadın ve çocukların NATO ülkeleri nezdinde zerre kadar değeri yoktur. Bundan dolayı Kürecik Radar İstasyonu derhal kapatılmalı ve NATO üyesi ülkelerin güvenliğinin de bu aziz millet nezdinde bir değerinin olmadığı açık bir şekilde gösterilmelidir.” ifadeleri kullanıldı.

“KÜRECİK KONUSUNDA OLUŞACAK SİYASİ KONSENSÜSÜ DESTEKLİYORUZ”

İktidara, İsrail’e karşı daha kalıcı yaptırımlar tavsiyesinde bulunulurken, “Bizler siyasi partilerimizin Malatya temsilcileri olarak terörist İsrail’in ilk kıblemize saldırıları ve Filistinli kardeşlerimize yönelik katliamlarına karşılık olarak memleketimizin bağrına saplanan Kürecik Radar Üssü’nün derhal kapatılması çağrısında bulunuyor, bu konuda oluşan siyasi konsensüsü destekliyoruz.” denildi. (Milli Gazete)