Sisi, 'Biz Kapatmadık, Onlar Engelledi'

Sisi, 'Biz Kapatmadık, Onlar Engelledi'

Refah sınır kapısının bugün açılarak Gazze'ye 20 tırlık insani yardım girişi sağlandığı açıklanmıştı. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den açıklama geldi.

Refah sınır kapısının bugün açılarak Gazze'ye 20 tırlık insani yardım girişi sağlandığı açıklanmıştı. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den açıklama geldi. Sisi, ''Refah Sınır Kapısı'nı bir an için bile kapatmadık ama sınırın Filistin tarafındaki İsrail bombardımanı insani yardımların geçişini engelledi, ben de geçişin açık kalması konusunda Amerika Başkanı ile anlaştım.'' dedi.

Siyonist rejimin Filistinlilere yönelik tehcir politikasına değinen Sisi, ''Filistinlilerin zorla yerinden edilmesini reddettiğimizi yineliyoruz ve bunu, onların davalarının nihai tasfiyesi olarak görüyoruz. Her kim kararlı Filistin halkının işgal altında olsa bile topraklarını terk etmek istediğini sanıyorsa yanılıyor. Dünyaya temin ederim ki, meselenin adil bir çözüm olmadan çözülmesi mümkün olmayacaktır ve bu her halükarda Mısır'ın zararına olmayacaktır.'' ifadelerini kullandı.

Gazze Şeridi'nde iki haftadır devam eden saldırıları sona erdirmek amacıyla Mısır'ın başkenti Kahire'de Barış Zirvesi düzenleniyor. Ortadoğu'dan çok sayıda devlet ve hükümet başkanı ile BM ve Batılı devletlerin temsilcileri saldırılara çözüm bulabilmek amacıyla Mısır'ın daveti üzerine bir araya geldi.