Şiraz Saldırısıyla İlgili Yeni Gelişme

Şiraz Saldırısıyla İlgili Yeni Gelişme

İran yargısı Şiraz saldırısıyla ilgili 5 kişi hakkında iddianame yayınladı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER
Bugün Perşembe günü, Fars Eyaleti Cumhuriyet Savcısı, Şiraz'daki Seyyid Ahmed ibn Musa el-Kadhim'in ("Şah Shragh" olarak bilinir) türbesine yapılan saldırıyla doğrudan ilgili olarak 5 kişi hakkında iddianame yayınladı.
İran Kamu Savcılığına göre, "bu kişilere yönelik suçlamalar, yeryüzündeki yolsuzluk, IŞİD terör örgütüne üye olma, yozlaşmış bir gruba üye olma ve istikrarı bozucu operasyonlar düzenlemeyi planlamayı içermektedir."
Geçen ayın başlarında, türbeye saldırı suçuna karışan bir unsur , IŞİD'e nasıl katıldığını, üyeleriyle nasıl iletişim kurduğunu ve hacıları hedef alan terör eylemini nasıl planladığını itiraf etti.
26 Ekim'de, silahlı bir terörist Şah Cheragh türbesine saldırarak aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 15 kişiyi öldürdü ve 30 kişiyi yaraladı.
Saldırının ardından arama ve soruşturma çalışmaları başlatıldı. Sonuç olarak, bir süre önce İran topraklarına giren ikinci unsurun saklandığı yer tespit edildi.
Olayın ardından Tahran ve diğer İran kentlerinde IŞİD'in sorumluluğunu üstlendiği saldırıyı kınayan yürüyüşler düzenlendi .