Shahbaz Sharif: Hindistan ile  Barışı  Sağlamaya  Odaklanmalıyız

Shahbaz Sharif: Hindistan ile Barışı Sağlamaya Odaklanmalıyız

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, İslamabad'ın Hindistan ile barış ve işbirliğine dayalı ilişkiler kurmaya istekli olduğunu söyledi.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Pakistan'ın yeni Başbakanı Şahbaz Şerif, İslamabad'ın Hindistan ile barış ve işbirliğine dayalı ilişkiler kurmak istediğini söyledi.

Şerif, bugün Twitter'da bir tweet'te, Hindistanlı mevkidaşı Narendra Modi'ye başbakanlık görevini üstlenmesinden dolayı kendisini tebrik ettiği için teşekkürlerini dile getirdi.

Şerif, Jammu ve Keşmir sorunu da dahil olmak üzere iki ülke arasındaki mevcut birçok anlaşmazlığa barışçıl bir çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Barışı tesis etmeye ve halkımızın sosyo-ekonomik rönesansını desteklemeye odaklanmalıyız” dedi.

Pazartesi günü, Pakistan parlamentosu eski muhalefet lideri Şahbaz Şerif'i Imran Khan'ın yerine başbakan olarak seçt

Shahbaz'ın seçilmesi, Pazar günü Khan'a karşı güvensizlik oylamasının ardından geldi ve ikincisinin partisi yeni bir başbakan seçme oylamasından çekildi .

Cumartesi günü, parlamento üyelerinin çoğunluğu, Pakistan tarihinde bir başbakana karşı ilk başarılı güvensizlik oyununda İmran Han hükümetine karşı güvensizlik lehinde oy kullandı.

Analistler, Hindistan'ın yeni Pakistan başbakanının yıllarca süren gerilimin ardından nükleer silahlı iki rakip arasındaki ilişkileri iyileştirmek için adımlar atmasını umduğunu söylüyor.