Seyyid Nasrallah'dan Lübnan Seçimleri İle İlgili Mesaj

Seyyid Nasrallah'dan Lübnan Seçimleri İle İlgili Mesaj

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah Cuma günü yaptığı açıklamada, Pazar günkü oylamanın Direniş ve Lübnan'daki geleceğe karşı komplo kuran herkese bir mesaj olduğunu vurguladı.

Seyyid Nasrallah, Baalbeck, Mashghara ve Rayak'ta eş zamanlı olarak düzenlenen devasa törenlerde bir araya gelen Bekaa sakinlerine seslendi.

Direniş Lideri, Bekaa sakinlerinin Direniş karşısındaki duruşlarını övdü ve Bekaa'nın 40 yıl boyunca Direniş'in yanında yer aldığını ve her türlü desteği sunduğunu vurguladı.

Nasrallah , Tekfirci teröristlerin Suriye'de zafer kazanması halinde Bekaa bölgesinin gerçek bir tehlike altında olacağını kaydetti.

Bu bağlamda Seyyid Nasrallah, Bekaa sakinlerini ve tüm Lübnanlıları kararlarını vermeye ve Bekaa'yı savunmak için silah veren el ile Lübnanlıları öldürmek için silah dağıtan el arasında seçim yapmaya çağırdı.

Seyyid Nasrallah, 'adil ve yetenekli devlet' inşa etmenin önemini vurguladı ve Hizbullah bakanlarının Bekaa bölgesini geliştirmeye yönelik projeler peşinde olduklarını ve sürdüreceklerini söyledi.

Bu arada, Hizbullah'ın rakipleri tarafından başlatılan seçim kampanyası, bazı adayların Hizbullah karşıtı kampanyalarında 'aptalca' konuları gündeme getirdiğini vurguladı.

Hizbullah SG ayrıca İsrail'in Filistinli gazeteci Shireen Abu Akleh'i Cenin'de vurmasını da suç olarak kınadı ve kıdemli muhabiri Siyonist varlığın Filistin halkına karşı işlediği cinayetlerin tanığı olarak selamladı.

Seyyid Nasralla, konuşmasının başında, Bekaa'da seçim törenlerine katılan büyük kitleleri selamlayarak, "Takipçilerin ve komplocuların aksine, Bekaalıların yüksek katılımına şaşırmadım" dedi.

Seyyid Nasrallah seçim meselesine girmeden önce İsrail'in Filistinli gazeteci Shireen Abu Akleh'i bu hafta Cenin'de vurmasını suç olarak kınadı.

Seyyid Nasrallah, "Shiren Ebu Akleh, İsrail'in Filistin halkına karşı işlediği suçlara yıllardır tanık olmuştur" dedi ve "Bu suçtan ilk utanacak olanın Siyonist oluşumla ilişkilerin normalleştirilmesi çağrısı yapan herkes olması gerektiğini" vurguladı.