Seyyid Nasrallah Direniş Kitlelerine  Teşşekür Etti

Seyyid Nasrallah Direniş Kitlelerine Teşşekür Etti

Seyyid Nasrallah direniş kitlelerine: Gerekli siyasi ve popüler güvenlik ağını yerine getirdiniz ve güvence altına aldınız

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Nasrallah direniş kitlelerine teşekkürlerini iletti: "Direniş için gerekli olan siyasi ve popüler güvenlik ağını ve silahlarını güvence altına aldınız dedi.

Al-Manar web sitesine göre bu akşam Çarşamba günü televizyonda kendisine yapılan bir konuşmada Nasrallah, büyük katılımın seçim günü olduğu kadar seçimlerden önceki mitinglerde olduğunu ve Umut ve Sadakat tarafından elde edilen sonuçları değerlendirdi. Listeler direnişe, direnişin silahına, altın denkleme, adil devlete, reformlara, sivil barışa, ortaklık ve işbirliğine bağlı kalma konusunda açık ve güçlü bir mesaj veriyor. Öncelik, toplumsal ve ekonomik krizlerin ele alınmasıdır dedi.

Nasrallah Konuşmasının başında, Lübnan tarihindeki en büyük yağma ve hırsızlığın, mevduat sahiplerinin paralarının çoğu banka ve Amerikan yönetimi tarafından çalınması olduğunu açıkladı.

Üç festivale büyük katılım ve seçim gününe büyük katılım bir cevaptı ve yaşananlar çok büyük bir zafer ve özellikle koşulları gördüğümüzde bu zaferden gurur duymalı ve ona değer vermeliyiz. dedi.

Seyyid Nasrallah, Gelecek Hareketi ve Başbakan Hariri'nin seçimlere katılamamasının, üzerine inşa edilebilecek sakin, objektif ve sorumlu bir yaklaşım gerektirdiğini vurguladı .

Nasrallah Direnişin ve onun müttefiklerinin ve dostlarının parlamentoda güçlü bir varlığa sahip olduğunu, parlamenter bloklar ve bağımsızlardan oluşan bir parlamentonun önünde olduğumuzu ve bugün ülkede parlamenter çoğunluğa sahip bir siyasi parti bulunmadığına dikkat çekti.

Nasrallah Başta direnişe oy verenler olmak üzere seçimlere katılan herkese, tüm Lübnan'daki müttefikleri ve dostlarına, şehit ailelerine, şehit ve yaralı annelerine, yaşlılara, hastalara ve herkese teşekkür etti.

Ayrıca, özellikle tüm seçim makinelerine ve tüm erkek ve kadınlara büyük ve benzersiz katılım için teşekkür etti ve şunları söyledi: Dil, sağladığınız şey için size teşekkür edemez ve ayrıca İslami Direniş liderlerine ve kadrolarına teşekkür etti. seçimleri organize etmekle ilgili tüm resmi organlar.

Nasrallah ayrıca iki sevgili kardeşe, eski milletvekilleri Bay Nawaf Al-Moussawi ve Al-Waleed Sukkarieh ve eski milletvekili Enver Jumaa'ya, Direniş Bloğuna Bağlılık'a katılan yeni milletvekillerini, yani Bay Melhem Al-Hujairi'yi karşılayarak teşekkür etti.

Seyyid Nasrallah, "Hiçbir parti çoğunluğun bu grupta veya bu grupta olduğunu iddia edemez. Aksine siyasi blokların ve bağımsızların önündeyiz.. Lübnan'ın ve Lübnan halkının çıkarlarının olanlarda olabileceğini belirtti.

Ülkedeki finansal, parasal ve yaşamsal krizlerin boyutu, işsizlik, doların fiyatının yükselmesi ve Lübnan lirasının fiyatının düşmesi, hiçbir grubun tek başına üstesinden gelemeyeceğine işaret etti.

Nasrallah, medyayı ve siyasi tartışmaları sakinleştirmeye çağırdı ve tartışma sadece ülkede gerginliğe yol açacak ve mevcut durumun çözülmesine yardımcı olmayacak.Gerekli olan ülkeyi sakinleştirmek ve seçimlerden önceki dosyalara öncelik vermek gerekir dedi.

Nasrallah sözlerine şöyle devam etti: "Başından beri gerçek ve ciddi irademiz seçim yapmaktı ve tartışma olabilecek en iyi seçimleri sağlamaktı. Seçimleri bozmamamızı ne engelledi ve eğer seçimleri bozmak isteseydik, onu ertelerdik dedi.

Direniş ve müttefiklerine karşı yapılan ve yalanı ortaya çıkan yalanlardan birinin de seçimleri manüpüle etmek olduğuna dikkat çeken Nasrallah . İran işgali olacak yalanınını söyleyenler Amerikan büyükelçiliği sandık merkezlerini ziyaret ederken ve Suudi büyükelçisinin ülkeden ülkeye dolaşarak seçimde en aktif olduğu sırada İran büyükelçisini veya herhangi bir İranlı çalışanını Lübnan'da gören oldu mu dedi.

Seyyid Nasrallah, konuşmasının sonunda mevcut seçim yasasının önceki yasalara göre daha adil olduğunu ve bu mezhepsel seçim sistemine sahip olduğumuz sürece, milletvekili sayısının halkın iradesini yansıtmadığı anlamına geldiğini belirtti.