Seyyid Nasrallah:  Arapcılık Yapanlar Gazze'de Dökülen Kanın Neresindeler  ?

Seyyid Nasrallah: Arapcılık Yapanlar Gazze'de Dökülen Kanın Neresindeler ?

Seyyid Nasrallah: Yemen'de mücadele eden, kuşatılan ve mazlum halklara desteğimizi yeniliyoruz

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Yemen'de yıllardır haysiyetlerini ve vatanlarını savunmak için savaşan mücadele eden ve kuşatma altındaki insanlara desteğini yineledi.


Seyyid Nasrallah, Beyrut'un güney banliyölerinde bugün Salı günü yapılan merkezi Aşure yürüyüşünün bitiminde şunları söyledi: "Yemen halkının baskılara rağmen, bu, sebat ve gururun gerçek bir tecessümüdür, kanın kılıca karşı zaferidir ve Kerbela'nın gerçek bir vücut bulmuş halidir dedi

Seyyid Nasrallah, "Yemen'de yaşananlar, saldırının en korkunç şekliyle uygulanan bir baskı ve zulmün işaretidir ve üzerlerindeki saldırganlık ve kuşatmaya son verilmesi çağrısında bulunuyoruz" dedi.

"Aşure günü mazlumlara destek günüdür ve Nijerya'daki mazlumlara başsağlığı diliyoruz. Her yıl onuncu alayı kutladıkları Ehl-i Beyt'in takipçileri var. ve barışçıl yürüyüşlerine çıkıyorlar, erkeklere, kadınlara ve çocuklara ateş ediliyor ve bu bize geçmişi hatırlatıyor ve Şeyh İbrahim Zakzaki'ye de taziyelerimizi sunuyor, kendisine ve mazlum kardeşlerine taziyelerimizi sunuyoruz. Allah'tan onların yakında serbest bırakmasını istiyoruz.

ARAPCILIK YAPANLAR NEREDELER ?

Nasrallah, "Asıl meselenin Filistin olduğunu" değerlendiren Nasrallah, "Amerikalılardan veya zorbalardan merhamet veya adalet beklemiyoruz, ancak Arapcılık yapanlara söylüyoruz . Batı Şeria'da, Kudüs'te ve Kudüs'te dökülen kanın neresindeler?

Aşure Hüseyin'in (a.s) üzerine Filistin'de her zaman efsanevi bir azimle savaşan şehitleri ve direniş savaşçılarını minnetle anıyor ve 40 yıl önce olduğu gibi bu kutsal davaya olan bağlılığımızı yeniliyoruz ve bu kutsal davaya olan bağlılığımızı yeniliyoruz.


Nasrallah, Kutsal Topraklar olan Irak'la ilgili olarak, "Bütün sevgili insanlar, Irak'ı Irak'ın ve tüm ulusun iyiliği için ve ulusun mücadelesi karşısında Irak'ı kurtarmak için akıllıca çalışabileceklerini umduğunu belirtti.

Seyyid Nasrallah, "Küresel savaşı yenen ancak kuşatma altında kalan Suriye'de kuşatma kaldırılmalıdır" dedi.

İmam Hamaney liderliğindeki İran, güçlü İslam'ın öncüsü olmaya devam edecek ve direniş ekseni şehitlerinin efendisi Kasım Süleymani ve kardeşi şehit komutan El mehedisi anıyoruz.

Seyyid Nasrallah, Lübnan hakkında şunları söyledi: "Biz kararımızın efendisiyiz ve 40 yıldır kuşatmalara, savaşlara ve suikastlara maruz kalmış bir halkız ve halkımız için umut verici bir gelecek beklemeye devam edeceğiz. Lübnan... Egemenliğini ve onurunu koruyabilecek, doğal zenginliklerini çıkarabilecek, güçlü, özgür, sevgili bir Lübnan bekliyoruz. topraklarına, köylerine ve şehirlerine kadar yaymaktır.

Seyyid Nasrallah, zorlukları aşmak için en geniş dayanışma çağrısında bulundu ve ciddi bir hükümet kurulması çağrısında bulundu,


Seyyid Nasrallah, petrol ve Lübnan deniz sınırları konusunda, "Önümüzdeki günlerde Lübnan devletinin taleplerine cevap bekliyoruz" dedi. tüm olasılıklara hazırız ve ciddi anlamda bu dosyanın içindeyiz."

"Geçtiğimiz günlerde Lübnan'a karşı birçok açıklama ve tehdit duyduk, ancak Lübnan'da sizinle hesabımız başka ve Temmuz savaşı çok uzak değil, bu yüzden Lübnan'la veya halkla günah işlemeyin. Lübnan'da herhangi bir kişiye yönelik herhangi bir saldırı cezasız kalmayacak."


Hizbullah Genel Sekreteri, sözlerini şöyle tamamladı: “Kanın kılıç üzerindeki zaferiyle yaratılan bu umut verici geleceği görüyoruz ve ahit ve biat yeniliyoruz: Ey Ebu Abdullah, hepimiz, büyüklerimiz ve gençlerimiz Allah'a yemin ederim ki, öldürüldüğümüzü, sonra yakıldığımızı, bunu bize bin defa yaptığını bilseydikseni bırakmazdık " Ya Hüseyin".

Kaynak:Haber Kaynağı