Seyyid Haşim el-Heydari: İran, İslam Dünyası Cephesi’nin Direğidir

Seyyid Haşim el-Heydari: İran, İslam Dünyası Cephesi’nin Direğidir

Irak Haşdüş Şabi Kurumu yardımcı İran’ı, İslam Dünyası Cephesi’nin bir direği olarak nitelendirdi ve ” İran’ın, Irak, Suriye, Lübnan vs. yerlerde direniş cephesinin umudu olduğunu söyledi.

Seyyid Hasim el-Heydari dün, İran’ın Kirman’da bir etkinlikte yaptığı konuşmada, İslam toplumlarının en önemli ihtiyacı olanın velayet ve velayet aşkı olduğunu belirterek, ‘Velayetin yayılması, şehit Kasım Süleymani’nin intikamının çok sert bir şekilde alınmasıdır’ dedi.

Seyyid Haşim el’Heydari, “General Kasım Süleymani ile hizmetim sırasında, onun cihadın tek adamı değil, velayetin adamı olduğuna yakından şahit oldum; Bana göre Sadr İslam’dan bu yana en önemli kale Velayet kalesidir ve şehit Kasım Süleymani velayet adamıydı ve velayetin hizmetkarıydı’ dedi.

”Birçoğu ABD ordusuna ve IŞİD’e karşı çıktı, ancak Kasım Süleymeni’yi hayatta tutan şey, velayete yürekten ve pratik inancıydı.” diyen El-Heydari, “Rahmetli İmam Humeyni’nin çizgisi sadece İran’da değil, direnişin ve İslam dünyasının tüm cephelerinde devam ediyor ve de şehit Kasım Süleymani’nin kanı askeri kaleyi güçlendirdi.” dedi. (Ajanslar)