Şeyh Naim Kasım: İmam Humeyni, Bilgisi ve Liderliğiyle İslam'ı yeniden canlandırdı

Şeyh Naim Kasım: İmam Humeyni, Bilgisi ve Liderliğiyle İslam'ı yeniden canlandırdı

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, Uluslararası İmam-ı Muntazar (a.f) Cemiyeti sempozyumu webinarında, İmam Humeyni'nin inkılabının dünyayı değiştirdiğini ve İslam'ı yeniden canlandırdığını vurguladı.

Uluslararası İmam-ı Muntazar (a.f) Cemiyeti Başkanı Hacı Habibullah şunları vurguladı: 'Çok yakında, komplocuların komplolarına rağmen İmam Humeyni'nin bayrağını İmam Zaman'a (a.f) teslim edeceğiz.

Uluslararası İmam-ı Muntazar (a.f) Cemiyeti, İmam Humeyni'nin (r.a) vefat yıl dönümü münasebetiyle Astan-i Kuds-i Rezevî ve Uluslararası Aşura Vakfı'nın işbirliği ve din alimlerinin katılımıyla 151. webinar seminerini gerçekleştirdi.

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, bu merasimde yaptığı konuşmada, İmam Humeyni'nin (r.a) liderliğini ve kutlu hayatını takip ettikleri için Meşhed ve İran halkını selamladı ve şunları söyledi: 'İmam Humeyni'nin hayatı ve devrimi dünyayı değiştirdi. O, düşüncesi, ilmi, akılcılığı ve yönetimi ile İslam'ı ihya etti.'

Dünya Direniş Alimleri Birliği Başkanı Şeyh Mahir Hammud da bu merasimde yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu: 'İmam Humeyni, sürgünü sırasında, kendisini Tahran'a götüren uçakta ve indiği tüm ülkelerde ilk andan itibaren tüm millete rehberlik etti ve milyonlarca insan onu bekliyordu. O ölümsüzdür.'

Bu webinarda, dünyanın her yerinden İmam'ın etkisinde kalan ve Müslüman olan birçok şahsiyet, İmam'ın yaklaşımından edindikleri deneyimlerini aktardılar. Bu kişiler arasında Batı Afrika ülkesi Mali'nin imamı Şeyh Muhammed Cibati ve Belçika'dan Isabel Brill de vardı.(Ajanslar)