Şeyh Durmuş : Katar'daki Dünya Kupası'nın En Büyük Galibi Filistin

Şeyh Durmuş : Katar'daki Dünya Kupası'nın En Büyük Galibi Filistin

(Lübnan) - Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Ali Durmuş, Katar Dünya Kupası'nın en büyük kazananının Filistin olduğunu söyledi

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Cuma hutbesinde Şeyh Durmuş , İsrail'in tecrit edilmiş ve reddedilmiş varlığına karşılık Filistin'in Arap halkının zihninde, kalbinde ve vicdanında ve Dünya Kupası'na katılan gençlerin dilinde en büyük hediye olmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.


Lübnan'ın normalleştiricilerin eline geçmesine veya düşmanla normalleşme sisteminin bir parçası olmasına izin vermeyeceğiz diyen yetkili ve Filistin'i, onu özgürleştirmek ve eski haline döndürmek için ana mesele olarak kalacağını söyledi.


Öte yandan Şeyh Durmuş , ülkeyi kasıp kavuran krizleri ve koşulların her geçen gün daha da kötüye gittiğini, ülkenin topyekûn çöküşün eşiğine geldiğini görüyor ve herkes önceliğin reformlar, krizlerle mücadele ve yolsuzlukla mücadele olduğunu söylüyor Durmuş "Ama tam tanımları olan bir hükümet olmadan bir cumhurbaşkanı olmadan ülkenin krizlerini çözebilir ve çöküşleri önleyebilir miyiz? diye soruyorum dedi .

Durmuş Lübnan halkının yarısından fazlasına meydan okumak ve onunla yüzleşmek ve böylece ülkeyi çekişme, kaos ve iç savaşa sürüklemek istediğini iddia eden bir cumhurbaşkanı aday göstermekte ısrar edenler olduğuna dikkat çekti.