Pakistan"ın Peşaver kentinde bir otelde meydana gelen patlamada 24 kişinin öldüğü bildirildi. Patlamanın sebebinin bombalı saldırı olduğu bildirildi.
Polis yetkilisi Rahmetullah Han, Merhaba Oteli"nin resepsiyonundaki patlamada ölenlerin sayısının ise 24"e yükseldiğini söyledi.
Han, patlamada yaklaşık 30 kişinin de yaralandığını ifade etti. Pakistanlı bir istihbarat yetkilisi, otelde genellikle Afganların kaldığını, patlama sırasında misafirlerin öğle yemeği yediklerini söyledi.
Polis yetkilisi Şerif Virk, olayın intihar saldırısı olup olmadığını bilmediklerini, bombanın otele yerleştirilmiş de olabileceğini ifade etti.
Kentin ticari bölgesinde bulunan otelin boşaltıldığı ve olayla ilgili soruşturmanın başladığı belirtildi.
Afganistan sınırındaki Kuzeybatı Serhat vilayetinin başkenti Peşaver"de daha önce de bombalı saldırılar düzenlendi. Ocak ayında bir cami yakınlarında bombalı araçla düzenlenen saldırıda çoğu polis 15 kişi ölmüş, 30 kişi yaralanmıştı. 28 Nisan 2007"de Pakistan İçişleri Bakanı Aftab Han Şerpao"ya Charsadda bölgesinde düzenlenen saldırıda ise 28 kişi ölmüştü. Saldırıdan Şerpao yaralı kurtulmuştu.
Peşaver'de Patlama
Pakistanın Peşaver kentinde bir otelde meydana gelen patlamada 24 kişinin öldüğü bildirildi. Patlamanın sebebinin bombalı saldırı olduğu bildirildi.
Ortadoğu Haberleri
Condor Operasyonu: Uluslararası Cinayet Örgütü
İranlı Komutan: İşgalci İsrail Hiçbir Hedefine Ulaşamadı
Gazze’nin Doğusu ve Orta Kesimleri Topçu Ateşi Altında
Mossad Casusu İdam Edildi!
Kim Jong-un: İsrail ABD destekli terör projesidir