Malatya"da yaşanan saldırı dünyanın gözünü tekrar Türkiye"ye çevirirken olay pek çok ülkede olduğu gibi Irak"ta da yankı buldu. Ancak Irak Kürt Bölgesel Yönetimi lideri Mesut Barzani"nin internet sitesi olarak bilinen Peyamner"in, söz konusu olayı "Dünya Haberleri" değil "Kürdistan Haberleri" bölümünde yayınlaması dikkat çekti.
Saldırıyı "Kürdistan-Malatya"da Şok Cinayet..." başlığıyla duyuran internet sitesinin, Türkiye"nin ile bazı haberleri "Dünya" bazı haberleri de "Kürdistan" bölümünde yayınladığı görüldü.
Mesut Barzani"nin bir süre önce yayınlanan "Türkiye Kerkük"e müdahale ederse biz de Diyarbakır"a müdahale ederiz" sözü Ankara"nın sert tepkisini çekmişti.
Malatya'yı 'Kürdistan'da gösterdiler
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Lideri Mesut Barzaninin internet sitesi, Malatyada bulunan Zirve Yayınevinde gerçekleşen saldırıyı Kürdistan Haberleri bölümünde yayınladı
Ortadoğu Haberleri
Condor Operasyonu: Uluslararası Cinayet Örgütü
İranlı Komutan: İşgalci İsrail Hiçbir Hedefine Ulaşamadı
Gazze’nin Doğusu ve Orta Kesimleri Topçu Ateşi Altında
Mossad Casusu İdam Edildi!
Kim Jong-un: İsrail ABD destekli terör projesidir