İsrail'de yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre, İsraillilerin çoğu yeni Filistin kabinesinin bazı üyeleri ile diyaloga geçilmesini istiyor.
Yediot Aharonot gazetesinde yayınlanan anket sonuçlarına göre, İsraillilerin yüzde 39'u ulusal birlik hükümetiyle görüşmelerin yapılmasına destek verirken, yüzde 17'si İsrail'i tanımayan Hamas'ın dışındaki kabine üyeleriyle diyaloga geçilmesini istiyor. Halkın yüzde 40'ı ise yeni Filistin hükümetiyle hiçbir şekilde görüşme yapılmaması gerektiğini düşünüyor.
Dahaf Kamuoyu Araştırma Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen anket çalışmasının yüzde 4.3 hata payı bulunuyor.
Hamas ve Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas'ın liderliğini yaptığı El Fetih örgütünün bir araya geldiği yeni kabine, Filistin hükümeti üzerindeki ambargonun kaldırılmasını hedefliyor.
Yeni Filistin hükümetini tanımayacağını açıklayan İsrail ise, sadece Abbas ile görüşmeye devam edeceğini belirterek, Batı'nın ambargoyu sürdürmesini istiyor.
Filistin'le Diyalog Kuralım
İsrail'de yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre, İsraillilerin çoğu yeni Filistin kabinesinin bazı üyeleri ile diyaloga geçilmesini istiyor.
Ortadoğu Haberleri
İran’dan Hint Okyanusu’ndaki ABD-İngiliz üssüne uzun menzilli füze hamlesi
İşgalciler Çocukları Şehid Etti!
İran Devrim Muhafızları Bir Uçak Daha Düşürdü!
İranlı Komutandan Sert Uyarı: “Altyapınızı Daha Ağır Vururuz”
ABD ve İsrail'in Natanz nükleer tesisine saldırdı