ABD"de terörist olmakla suçlanan 500"den fazla kişiden sadece 4"ünün suçlu bulunduğu ortaya çıktı.
New York Üniversitesi"nce yapılan bir araştırmaya göre, 11 Eylül"ün ardından ABD"de 500"den fazla kişi terörist olduğu iddiasıyla mahkemeye çıkarıldı. Ancak bu kişilerden sadece 4"ü mahkum edildi.
Ayrıca terör örgütleri ile bağlantıları olduğu iddiasıyla gözaltına alınan kişilerden birçoğuda, konu mahkemeye taşınmadan serbest bırakıldı.
11 Eylül"den önce terörizmle mücadele konusunda yasaları olan Avrupa ülkelerinde ise durum biraz farklı. Fransa"da son 5 yılda terörist olduğu iddia edilen kişilerin yüzde 86"sı suçlu bulundu. Aynı zaman diliminde İtalya"da ve Almanya"da bu oran yüzde 50"den fazla.
Araştırma ekibinin başında bulunan Karen Greenberg, bu durumu Avrupa"da tutuklama kararı alınmadan önce ABD"ye oranla çok daha iyi bir istihbarat çalışması yapılmasına bağladı. Greenberg, bu durumun güvenlik güçlerini mahkemelerde daha güçlü hale getirdiğine işaret etti.
ABD'de Herkes Terörist !
ABDde terörist olmakla suçlanan 500den fazla kişiden sadece 4ünün suçlu bulunduğu ortaya çıktı.
Ortadoğu Haberleri
İran’dan Hint Okyanusu’ndaki ABD-İngiliz üssüne uzun menzilli füze hamlesi
İşgalciler Çocukları Şehid Etti!
İran Devrim Muhafızları Bir Uçak Daha Düşürdü!
İranlı Komutandan Sert Uyarı: “Altyapınızı Daha Ağır Vururuz”
ABD ve İsrail'in Natanz nükleer tesisine saldırdı