ABD'de Devlet Kurumuna İmam Atandı!

Amerika’daki Sözde Uluslararası Dini Özgürlükler Devlet Komisyonuna atanan ve burada part time hizmet verecek ilk imam, Talal Eid, iki yıl sürecek görevine dün başladı.

İmam"ın yeni görevi, dünya genelindeki ülkelerde dini özgürlükleri inceleyip rapor halinde Hükümet ve Kongre"ye sunmak olacak. 55 yaşındaki İmam komisyonda yer alan dokuz kişiden biri.

1998"de aynı hizmet bir Müslüman tarafından yapılıyordu ama ilk kez Müslüman bir din adamı bu göreve getirildi.

"Lübnan doğumlu bir Müslüman olarak bunun çok güven ifade eden bir katılım olduğunu düşünüyorum. Özellikle de Müslümanlara terörist gözüyle bakıldığı bu günlerde" diyen İmam Talal Eid son zamanlarda milliyetçi bir profil çiziyor. Hükümet Bakanlıkları ile temaslarda bulunan İmam, 2005-2006 yılı Ramazan aylarında hükümet tarafından iftar yemeğine davet edilmişti.

dunya bulteni

Ortadoğu Haberleri

Condor Operasyonu: Uluslararası cinayet örgütü
İranlı Komutan: İşgalci İsrail Hiçbir Hedefine Ulaşamadı
Gazze’nin Doğusu ve Orta Kesimleri Topçu Ateşi Altında
Mossad Casusu İdam Edildi!
Kim Jong-un: İsrail ABD destekli terör projesidir