Sen Misin Krala Karşı Gelen ?

Sen Misin Krala Karşı Gelen ?

İngiltere'nin başkenti Londra'da Trafalgar Meydanında bir araya gelen monarşi karşıtı gruplar, İngiltere Kralı 3. Charles'ın taç giyme töreni dolayısıyla gösteri düzenledi.

Monarşi karşıtları ile yandaşları arasında polis güvenlik önlemi aldı.

Bu arada İngiltere'de önde gelen cumhuriyetçi hareketinin başkanı ve taç giyme töreninde monarşi karşıtı bir protestonun beş organizatörü Kral 3. Charles'ın taç giyme töreni için düzenlenen geçit töreni güzergahında tutuklandı.

Republic kuruluşunun CEO'su Graham Smith, Londra'nın merkezindeki Strand'da polis tarafından gözaltına alındığında Trafalgar Meydanı'ndaki ana protesto alanında göstericiler için içecek ve pankart topluyordu. Grup, polis tarafından durdurulduklarında yüzlerce pankartla dolu kiralık bir minibüsün arkasında yürüyordu. Polis bu hafta başında attığı bir tweetle günü baltalamak isteyenlere karşı tolerans göstermeyeceğini duyurdu.

Smith ve diğerlerinin gözaltına alındığı sırada olay yerine gelen Republic yöneticilerinden Harry StrAtton, "Polis onları durdurduğunda pankartları toplayıp getiriyorlardı. Adamlar nedenini sormuşlar ve onlara 'Bunu size aracı aradıktan sonra söyleyeceğiz' denmiş. İşte o zaman altı organizatörü tutukladılar" dedi.

Yerel saatle sabah saat 7.30 sularında gerçekleşen tutuklama, yüzlerce monarşi karşıtı protestocunun büyük bayraklarla ve sarı tişörtlerle Trafalgar meydanında toplandığı ve hem dünya medyasının hem de taç giyme törenindeki bir kralın dikkatini çekmek istedikleri sırada gerçekleşti. Hertfordshire, Borehamwood'dan 39 yaşındaki Maria Gomez, Republic tarafından düzenlenen protestonun barışçıl olacağını ve kutlamaya gelenlerle çatışmalardan kaçınmayı umduğunu söyledi. (Tesnim)