Şehit Süleymani'yi Destekleyen Hashtag Engellendi

Şehit Süleymani'yi Destekleyen Hashtag Engellendi

İran hükümet sözcüsü, sosyal platformların şehit Qassem Soleimani'ye atıfta bulunarak #Hero hashtag'ini bloke etmesinin ardından ABD'yi yasadışı terörist yaklaşımına son vermeye çağırıyor.

İran Hükümet Sözcüsü Ali Bahadri Jahromi, şehit Qassem Soleimani'ye atıfta bulunulan #Hero hashtag'inin medya sosyal platformlarından engellenmesinin, yasadışı ABD yaklaşımının ve terörizmin bir uzantısından başka bir şey olmadığını doğruladı.

Bahadiri Jahromi bugün Salı günü yaptığı açıklamada, "ABD'nin bu korkakça davranışı, dünya çapında milyonlarca bireyin duygularına karşı ifade özgürlüğü ve insan haklarının açık bir ihlalidir" dedi.

Şehit olan Kudüs Gücü Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani ve Halk Seferberlik Güçleri Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi El-Mühendis'in şehadetinin ikinci yıl dönümü dolayısıyla sosyal medyada çok sayıda hashtag'in gündeme gelmesi dikkat çekti. iki yıl önce bugün, 3 Ocak 2020'de Bağdat Uluslararası Havalimanı yakınlarında bir Amerikan insansız hava aracının düzenlediği suikast operasyonunda yoldaşlarıyla birlikte şehid olmuştu

Kaynak:Haber Kaynağı