Şehid Yasin Börü'nün Arkadaşları Bu Kez de Depremzedeler için Sahada

Şehid Yasin Börü'nün Arkadaşları Bu Kez de Depremzedeler için Sahada

Bir Kurban Bayramı’nda fakir ailelere yardım götürürken şehit edilen Yasin Börü'nün bıraktığı yerden devam eden arkadaşları, depremzedelere yardım elini uzatmaya devam ediyor.

Deprem felaketinin ilk gününden itibaren çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu, üye ve gönüllüleriyle tüm imkânlarıyla depremzedelere yardım etmeye çalışıyor.

Kurban Bayramı’nda fakir ailelere yardım götürürken vandal çeteler tarafından şehit edilen Yasin Börü'nün bıraktığı yerden devam eden arkadaşları, Umut Kervanı Derneği aracılığıyla depremin ilk gününden itibaren deprem bölgelerine battaniye, çadır, soba, giyim sıcak yemek ve temel ihtiyaç malzemesinin bulunduğu yardımlar ulaştırmaya devam ediyor.

Yapılan yardımlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Umut Kervanı gönüllülerinden M.Emin Baytar, şunları söyledi:

"Bu hafta yüz yılın felaketi olarak adlandırılan çok büyük bir musibeti, çok büyük bir depremi memleket olarak yaşadık. Geçmişte halkımızın her ihtiyacında her sıkıntısında Yasin Börü ve arkadaşları seferber oldular. İhtiyaçları temin etmek için yola koyuldular onlara her türlü yardım elini uzattılar. Bugün yaşanan bu büyük musibet nedeni ile Yasin Börü'nün arkadaşları memleketin her noktasında yüzlerce ekiple binlerce arkadaşlarıyla bugün sahadalar. Halkımızın yaşadığı bu sıkıntıyı hafifletmek adına bütün imkânlarıyla ayni, nakdi ve beden gücü ile ellerinden gelen ne varsa Yasin'in arkadaşları bugün seferber oldular. Kardeşlerimize ve halkımıza yardım ellerini uzatmış onlara ulaşmaya çalışıyorlar. Başımıza gelen musibeti atlatana kadar bütün ekiplerle Yasin Börü'nün bütün arkadaşları onu tanıyan onun gönüldaşları onun davasına sahip olan arkadaşları olarak bu musibeti tamamen atlatana kadar maddi manevi olarak halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz." (İLKHA)