Şehid Edilen Filistinli Bebeğin Annesi: Adalet İstiyorum !

Şehid Edilen Filistinli Bebeğin Annesi: Adalet İstiyorum !

Şehid edilen Filistinli çocuğun annesi adalet istiyor

Filistinli kaynakların bildirdiğine göre, geçen hafta İsrail askerleri tarafından vurulduktan sonra yaralarından şehid plam Filistinli bir bebeğin annesi, Salı günü İşgal Altındaki Batı Şeria'daki cenazesine katılırken adalet çağrısında bulundu .

Düzinelerce yaslıyla birlikte yürüyen Marwa Al-Tamimi, yürümeye başlayan çocuğunu son kez kucağına aldı, alnını öpmek için eğilirken yüzünü avuçlarının arasına aldı.

Oğlum için adalet ve kocama ve oğluma ateş eden herkesten hesap sorulmasını istiyorum” dedi.

Annesinin üçüncü doğum gününe aylar kaldığını söylediği Mohammad, akrabalarını ziyaret etmek için araba kullanırken babasıyla birlikte evlerinin yakınında İsrail'in açtığı ateş altında başından aldığı kurşunla Pazartesi günü şehid oldu

Baba Haitham Al-Tamimi omzundan vuruldu.

Arabada olmayan anne "Oğlumu kontrol etmeye gittiğimde (askerlere) oğlumun öldürüldüğünü söyledim. 'Geri çekil yoksa ateş ederiz' dediler. "

İsrail ordusu, olayın ardından yaptığı açıklamada, saldırganların yasadışı bir Yahudi yerleşim yerine doğru ateş ettiği ateşe askerlerin gerçek ateşle karşılık verdiğini ve biri çocuk olmak üzere iki Filistinlinin yaralandığını söyledi.

Açıklamada, "IDF, savaşçı olmayanlara verilen zararlardan dolayı pişmanlık duyuyor ve bu tür olayları önlemek için elinden gelen her şeyi yapmaya kararlıdır" denildi.

Kaynak:tevhidhaber