Sarhoşlar Başörtüsü Karşıtı Eylemde

Sarhoşlar Başörtüsü Karşıtı Eylemde

Eskişehir'de ADD ve ÇYDD'nin desteklediği başörtüsü karşıtı düzenlenen eylemde ilginç görüntüler yaşandı.

İlköğretim ve lise öğrencilerine hükümet karşıtı pankartların taşıttırıldığı eyleme ilgi olmayınca, bir organizasyoncu eline aldığı megafonla caddeden geçen vatandaşları mitinge davet etti.

Davet üzerine yoldan geçen iki sarhoş eylem alanına gelerek göbek atıp, ilginç sloganlar atıp şarkı söyledi.

Atatürkçü Düşünce, Çağdaş Yaşamı Destekleme ve Türk Gençleri Birliği'nin organizasyonunda başörtüsü karşıtı eylem yapıldı. Atatürk anıtı önünde gerçekleştirilen eyleme ilgi olmadı. Maç olduğu gerekçesiyle ilgiyi artırmak için 17:00 sularında gerçekleştirilmesi planlanan eylem, yeterli ilgi olmayınca 45 dakika geç başlatıldı. Eylemde ilginç görüntüler yaşandı.

İlköğretim ve lise öğrencilerine hükümet karşıtı pankartların taşıttırıldığı eyleme ilgi olmayınca, bir organisazyoncu eline aldığı megafonla caddeden geçen vatandaşları mitinge davet etti. "Lütfen eyleme katılın", "Cumhuriyetimizi koruyalım", " Sesimizi duyaralım" şeklindeki ifadelerle yapılan davete vatandaşlar iştirak etmeyip cadde kenarından biraz seyredip evinin yolunu tutarken, iki sarhoş eyleme alanına geldi.

Ellerine Türk bayrağı alan iki sarhoş, eylem alanında oynayıp, attıkları ilginç sloganlarla şarkı söyledi. Adeta miting alanında ayılan iki sarhoş şahsın attığı "Muza bu devletin adamıdır", "Bayrak inmez ezan susmaz", "Herkez kendi muhitinde konuşsun" şeklindeki sloganlar ile "evlerinde lamba yanıyor" adlı şarkıyı okuması eyleme katılanları kahkahaya boğdu. İki sarhoş kafadar daha sonra oynayarak eylem alınından ayrıldı.

Eylemde başörtüsü karşıtı yerine AK Parti Hükümeti aleyhine slogan atılıp pankart açılması dikkat çekti. Özellikle ilköğretim ve lise öğrencilerine, "Üniversiteler değil AKP yıkılacak", "İşçi gençlik el ele tam bağımsız Türkiye", "Haçlı irtica üniversiteye giremez " ve "Cumhuriyet devrimi kazanacak" yazılı pankartlar taşıtıldığı görüldü.