Saraçhane'de Dört Günlük Rabia Etkinliği

Saraçhane'de Dört Günlük Rabia Etkinliği

Mısır darbesinin birinci yıl dönümünde İstanbul Saraçhane'de etkinlikler düzenleniyor. Dört gün sürecek etkinlikler kapsamında önemli misafirler ağırlanacak, sanatsal etkinlikler düzenlenecek ve her gece cemaatle birlikte dualar edilecek

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB), Rabia Platformu ve Rabia Mısır Dayanışma Derneği tarafından Rabiatul-Adeviyye Meydanı olaylarını anmak üzere farklı İslam ülkelerinden politikacılar, medya mensupları, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile 3-6 Temmuz 2014 tarihleri arasında İstanbul Saraçhane Meydanı’nda "Rabia Bir İradedir" etkinliği düzenlecek. 

Program kapsamında, Senegal Başkan Müsteşarı Alioune Tine, Senegal Parlamentosu Başkan Vekili Mbaye Niang, Mısır İletişim Bakanı Yahya Hamid, Mısır Cumhurbaşkanı Müsteşarı Ahmed Abdulaziz,  Dr. Cemal Haşmet, Senegal Müslüman Topluluğu ve Rahman’ın Kulları Cemaati Başkanı ve Şeyh Muhammed Abdulmaksud gibi önemli konuşmacılar da etkinlikde yer alacak. 

Ayrıca haklarında idam kararı verilen bazı mahkumlar ile Esma Baltaci ailesi gibi şehid yakınları da programda yer alacak. 

Sanatsal etkinliklerin de düzenleneceği programda misafir ilahi gurupları eşliğinde her gün bin kişilik iftar programı yapılacak.

Dört gün boyunca akşam yatsı ve teravih namazları yabancı hocalar eşliğinde cemaat ile kılınacak. 

Programı Destekleyen Kurum ve Kuruluşlar ise şöyle: Tüm İDSB üyeleri ile birlikte, Akabe Eğitim ve Kültür Vakfı, Anadolu Ajansı, Anadolu Platformu, Beşir Derneği, Davet ve Kardeşlik Vakfı, Genç Hareket, Hayrat İnsani Yardım Derneği, İDDEF İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu, İHH İnsani Yardım Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi

dünyabülteni

 

 

Ahmet Varol'dan Saraçhane'deki "Mısır eylemleri"ne katılım çağrısı