Sana'a  Uluslararası Havalimanından ilk Uçuş Yapıldı

Sana'a Uluslararası Havalimanından ilk Uçuş Yapıldı

Yemen'deki Sana'a Uluslararası Havalimanı, insani ve askeri ateşkesinbaşlamasından bu yana ilk ticari uçuş yapıldı .

Bugün, Pazartesi günü, insani ve askeri ateşkesin başlamasından bu yana ilk ticari uçuş Sana'a Uluslararası Havalimanı'na ulaştı.

Yemen'deki insani ateşkes ayrıca, ateşkesin iki ayı boyunca Sanaa havaalanına ve havaalanından Ürdün Haşimi Krallığı ve Mısır Arap Cumhuriyeti'ne haftada iki ticari uçuşun yapılmasını sağlıyor.

Sivil Havacılık ve Meteoroloji Kurumu, Birleşmiş Milletler'i "Yemenli vatandaşların acılarını hafifletmek için ateşkesin geri kalanında üzerinde anlaşmaya varılan 16 uçuşu gerçekleştirerek ateşkes hükümlerine uymaya" çağırdı.


Birleşmiş Milletler himayesinde iki aylık bir süre için düzenlenen insani ve askeri ateşkes , 2 Nisan'da yürürlüğe girdi ve uzatılması ihtimaliyle birlikte 2 Haziran 2022'de sona erecek.

BM elçisi Sana havaalanından ilk ticari uçuşu memnuniyetle karşıladı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, ateşkes anlaşmasının uygulanması kapsamında Sanaa havaalanından yaklaşık 6 yıl sonra ilk ticari uçuşun başlatılmasını memnuniyetle karşıladı. Uçak, Sana'a havaalanından sabah saat 09:05'te 130 Yemenli yolcuyla Ürdün'ün Amman kentine gitmek üzere havalandı.