Sana'a ABD'nin Yemen Planını Açıkladı

Sana'a ABD'nin Yemen Planını Açıkladı

Sana'a: Amerika, Yemen'in stratejik adalarına yerleşmek istiyor

Yemen'deki Ensarullah Hareketi siyasi ofisi üyesi, Amerika'nın Yemen'in stratejik adalarında tutunma ve bu adalara yerleşme çabalarını ortaya koydu.

Sputnik haber ajansının aktardığı Isna'ya göre, Yemen'deki Ensarullah hareketinin liderlerinden ve siyasi büro üyesi Ali Al-Qahum, konuyla ilgili bir tweet yazdı: Amerikalılar, özellikle yeni koalisyon planlarının ardından, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş ve Çin'in son hamleleri, Yemen'in adalarına ve stratejik bölgelerine yerleşmeye çalışıyorlar.

Amerikalılar, saldırgan koalisyonun ana tarafıdır ve Yemen krizinde ana rolü oynamaktadır. Ayrıca Washington'un Yemen'in ulusal dokusu ve tüm Yemenli yurtseverler arasına ayrılık ve bölünme tohumları ekme konusunda net bir vizyonu var.

Yemen egemenliğine yönelik herhangi bir ihlali ve Amerikan ve İngiliz baskısına teslim olmayı kınayarak, şunları ekledi: "Yemen'in karar alma sürecinde ve yönetiminde kimseyle uzlaşmayacağız

Al-Kahhoum şöyle devam etti: Bugün sekiz yıllık saldırganlığın ardından Amerika ve İngiltere'nin istediğini kabul etmek mümkün değil ve biz bu konuyu baştan reddettik.

Kaynak: TEVHİDHABER